• Reklam
  • Reklam
Reklam

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET PROTESTO EDİLDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET PROTESTO EDİLDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET PROTESTO EDİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
25 Temmuz 2019 - 12:40

Turgutlu'da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden kişi protesto edildi.
Turgutlu Adliyesi önünde toplanan partililer, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Cumhurbaşkanım yalnız değilsin", "Edepsizler hesabını vermeli" yazılı pankartlar taşıdılar.
AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu ve bu tutumun cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.
Dilek, şunları söyledi: "Türkiye'de demokrasi ve özgürlük var. Fakat bu demek değil ki siz ülkenin Cumhurbaşkanına yada bir başka kişisine küfür edeceksiniz. Bu tutumların tekrarlanmaması açısından bugün burada bir olduğumuzu göstermek için toplandık. Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da da yalnız bırakılmadı, sonrasında da asla yalnız değildir."
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise yaptığı konuşmasında, "Hiç kimse ifade özgürlüğünün arkasına sığınarak, bir ülkenin cumhurbaşkanına, dinine, inancına küfür edemez."dedi.
CHP Manisa İl Başkanıyla konu hakkında gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Mersinli, CHP Manisa İl Başkanlığından konu ile ilgili herhangi bir adım atılmadığını söyledi.
Mersinli, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti demokratik, hukuk devletidir. İnsanların ifade özgürlükleri sonuna kadar desteklenmelidir. Fakat ifade özgürlüğü diyerek bir ülkenin cumhurbaşkanına yada herhangi bir vatandaşına küfür edemezsiniz. Bir ülkenin inancına, dinine, Allah'ına, kitabına küfür edemezsiniz. Bir hanımefendiye sizinle aynı fikirde olmadığı için ağzına ne geliyorsa söyleyemezsiniz. Bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Biz bugün sadece, Recep Tayyip Erdoğan'a küfür edildi, sadece dinimize küfür edildi diye burada değiliz. Bu tutum bir vatandaşımızda yapılsa aynı tepki ortaya koymalıyız. Buradan CHP Manisa İl Başkanına sesleniyorum, CHP İlçe Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın gereken açıklamayı yapmışlar. CHP, "Biz bu arkadaşı desteklemiyor, söylemlerine katılmıyoruz" demenin yanı sıra gereğinin yapılmasını istiyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bazı saldırılarda bizler amasız, fakatsız aynı anda tüm teşkilatlarımızla, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere gerekli tepkiyi ortaya koyduk. Biz CHP'den bu şahısla ilgili gerekli tepkinin ortaya konulmasını istiyoruz. Ayrıca, bu kişi Avukatlık mesleğini icra ediyor. Manisa Barosu tarafsız ve bağımsız bir baroysa bu kişinin mesleki hayatını bir kez daha gözden geçirir. Manisa Baro başkanına da buradan sesleniyorum, "bu işe sessiz kalmamalıdır ve gereğini mesleki açıdan da yapmalıdır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın her zaman yanındayız." Şeklinde konuştu.
Protestoya, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek, İlçe başkanları, partili yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.