• Reklam
  • Reklam
Reklam

Çetin Akın: “ikinci 5 yıllık büyük yürüyüşümüze çok az kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, seçim çalışmaları kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Çetin Akın: “ikinci 5 yıllık büyük yürüyüşümüze çok az kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, seçim çalışmaları kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Çetin Akın: “ikinci 5 yıllık büyük yürüyüşümüze çok az kaldı”
Editor: Turgutlu Manşet
26 Mart 2024 - 17:34

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, seçim çalışmaları kapsamında Bayramyeri Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgi ve kalabalıkla karşılanan Başkan Çetin Akın, “5 yıl önce nasıl beni bir evladınız, bir kardeşiniz bildiyseniz yine aynı anlayışımızla yola devam ediyoruz. Sizlerin desteğiyle ikinci 5 yıllık büyük yürüyüşümüze çok az kaldı” dedi.
CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut belediye başkanı Çetin Akın seçim çalışmaları kapsamında sürdürdüğü ziyaret programlarına devam ediyor. Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirdiği buluşmada hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Çetin Akın'a hemşehrilerinden tam destek geldi. Mahalle sakinleri sevgi dolu karşılamalarıyla Başkan Çetin Akın’a büyük ilgi gösterdi. Başkan Çetin Akın buluşmasında yeni dönemde yapacak olduğu vizyon projeleri hemşehrileri ile paylaştı.
 
 “Hem gençlerimizi hem de kadınlarımızı güçlendirmiş olacağız”

Kadınlara ve gençlere yönelik projelerinden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyeti gençlere etti. Bizler de gençler için çok güzel projeler yaptık bugüne kadar. Selvilitepe Mahallemize yapmış olduğumuz spor kompleksiyle içerisinde yüzme havuzunun olduğu resmi salon sporlarını müsabakalarının yapılabildiği bir projenin kara binası bitmek üzere. Allah nasip eder kazanırsak Kasım-Aralık gibi gençlerimizi bir spor kompleksiyle buluşturuyoruz. Gençlerimiz bizim için çok değerli. Buradan gençlerimize bir müjde veriyorum. Turgutlu Belediyesinin bir gençlik müdürlüğü olacak. O müdürlüğün başına da  gencecik pırlanta gibi bir kardeşimizi koyacağız. Gençlerimizi anlamaya çalışacağız. Kadınlarımız için de çok güzel projelerimiz var. Bakın bir kooperatif kurduk, kooperatifin kurulmasına öncülük yaptık. Sanayi çarşısı dükkanlarımızdan bir tanesini bir kadın kooperatifimize ücretsiz tahsis ettik. Orada kadınlarımız üretim yapacak, aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Yapacak olduğumuz ilk projelerden bir tanesi Derbent Mahallemizde. Derbent köftecisinin tam arkasında 53 bin metrekarelik bir belediye hizmet alanı var. Onun içerisinde 23 bin metrekare kapalı sera projemiz var. Derbent, Avşar, Akçapınar, Yeniköy, Urganlı mahallelerimizde oturan kadınlarımızı güçlendirmek için yaptığımız bir proje. Bu projenin içerisinde teras kafeler, amfi tiyatro var. Gençlerimiz için gençlik festivalleri, bahar festivalleri yapacağız. Gençlerimizin nefes alacak olduğu bir ortam yaratacağız. Kadınlarımız faydalanacak, kurduğumuz kooperatiflerde üretim yapacaklar. Satış reyonlarında orada ürettiklerini satabilecekler. Gençlerimiz geldiğinde sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek oldukları alanlar olacak. Bu sayede hem gençlerimizi hem de kadınlarımızı güçlendirmiş olacağız.”
 
“Bir ekonomik tasarruf sağlayacağız”
 

Yeni dönem projelerini hemşehrileriyle paylaşan Başkan Çetin Akın sözlerine şu şekilde devam etti:
 “Bir de sokak hayvanlarımız var biliyorsunuz. Bizim sokak hayvanlarıyla ilgili bir sadık dostlar mama üretim merkezimiz vardı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projemiz var. Yeri hazır, 13 bin metrekare alan üzerinde sokak hayvanlarımız için bir rehabilitasyon merkezi kuruyoruz. Yine orada hemşehrilerimiz, hayvanseverlerimiz vakit geçirebilecek olduğu kafeler var. Projenin içerisinde sokak hayvanlarımızın tedavi edilebilecek olduğu poliklinikler, sahiplendirme birimimiz, mama üretim merkezimiz var. Doğa, çevre çok önemli. Onun için bir Kompost Üretim Tesisi kuruyoruz. Bu Kompost Üretim Tesislerinde pazar yerlerinden çıkan atıklar, çiftçilerimizin bağ ve budak atıkları, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzde üretmiş olduğumuz budaklardan kaynaklı dalları, çöpleri gübreye dönüştüreceğiz. Gübreye dönüştürdüğümüzde hem çevremizi temiz tutmuş olacağız hem de biraz önce gösterdiğimiz projede kullanmış olduğumuz gübrelerin imalatını yapacağız. Dolayısıyla gübrelere para vermeyeceğiz. Bir ekonomik tasarruf sağlayacağız. Çevreyi kurtarmış olacağız. Burada üretecek olduğumuz gübreleri çiftçilerimize çok cüzi miktarlarda ücret alarak çiftçilerimize dağıtımını yapacağız. Çevresel bir projemiz var; Birinci Sınıf Katı Atık Bertaraf İstasyonu. Turgutlu'da çok ciddi atıklarımız var. 19 ayrı atık grubumuz var. Bu 19 ayrı atık, çevremize sürekli zarar veriyor. çevremizi kurtarmak için, bu atıkları tekrar geri dönüşüme kazandırıp ekonomiye katmak için bizler Birinci Sınıf Katı Atık Bertaraf İstasyonu kuruyoruz. Çevremizi düşünüyoruz.”
 
Cumartesi Pazarı projesi hazır
 Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bu bölgenin en büyük sorunlarından bir tanesi Cumartesi Pazarı. Hem orada alışveriş yapan esnafımız rahatsız hem oraya alışverişe giden hemşerilerimiz rahatsız. Amacına uygun yapılmadığı için de maalesef kullanımı hepimize eziyet sağlıyor. Cumartesi Pazarının tapusunu Turgutlu Belediyesine kazandırdık. Burada yapacak olduğumuz projede; zemin kat alt otopark, üst kat sıfırdaki yol hizasındaki alanımız pazar yeri. Onun üstü de yine gençlerimizin o bölgede oturan hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak spor, kafeterya ve sosyal bir donatı alanlarını bu bölgeye kazandırmış olacağız” dedi.
 
CHP’li belediye başkan adayı Çetin Akın ziyaretinin sonunda, “Yüzümüzü tekrar bahara çevirdik. Bu akşam Bayramyerinde çok güzel bir buluşma gerçekleştirdik, yine meydanlara sığmadık. 5 yıl önce nasıl beni bir evladınız, bir kardeşiniz bildiyseniz yine aynı anlayışımızla yola devam ediyoruz. Sizlerin desteğiyle ikinci 5 yıllık büyük yürüyüşümüze çok az kaldı. O gün el birliğiyle nasıl başardıysak, bugün yine başaracağız ve mutlaka kazanacağız” sözleriyle hemşehrilerilerine teşekkürlerini iletti.