• Reklam
  • Reklam
Reklam

Çetin Akın: “Davayı açtık, Turgutlu halkından aldıklarını geri alacağım”

Çetin Akın: “Davayı açtık, Turgutlu halkından aldıklarını geri alacağım”

Çetin Akın: “Davayı açtık, Turgutlu halkından aldıklarını geri alacağım”
Editor: Turgutlu Manşet
14 Ocak 2023 - 16:08

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyükşehir yasasıyla birlikte eski belediye başkanı Turgay Şirin tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesine devredilen bazı yerleri yasada yapılan değişikliklerle birlikte geri almak için başvurularda bulunduklarını söyledi.
İlçede bulunan otoparkların kendilerine devredildiğini, ancak Cumartesi Pazaryerinin tüm taleplere rağmen devredilmekten kaçınıldığını ve bunun için mahkemeye başvurduklarını belirtti.
Hafta sonu programı kapsamında Cumartesi Pazaryerini gezen ve buradaki esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, özellikle pazaryeri esnafından gelen talepleri yerine getirmek için Cumartesi pazarını tekrardan geri almak için harekete geçtiklerini söyledi.
Turgutlu Belediyesi eski başkanı Turgay Şirin tarafından, Otopark ve Pazaryeri yapılması karşılığında Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Cumartesi Pazaryeri'nin, tekrardan geri alınması için çalışma başlattıklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Büyükşehir Belediyesi burayı biliyorsunuz otopark olarak yapmıştı. Aynı zamanda pazaryeri olarak ’da kullanılıyordu. Otopark Yasası değiştiği için Büyükşehir belediyesine ihtar çektik ve burayı bize devredin dedik. Yazımıza olumlu cevap vermediler ve bizde konuyu mahkemeye taşıdık. Ben size bir söz vermiştim. Turgutlu halkının neyi varsa geri alacağım. Bir kısmını aldım bir kısmının da böyle hukuksal mücadelesini yapıyorum. Bunları aldığım zaman hepinize söyleyeceğim" dedi.