• Reklam
  • Reklam
Reklam

ÇETİN AKIN’DAN TUNÇ SOYER’E: HERKES KENDİ ÇÖPÜNÜ TEMİZLESİN, BU İŞLER ŞOV İLE ÇÖZÜLMEZ

ÇETİN AKIN’DAN TUNÇ SOYER’E: HERKES KENDİ ÇÖPÜNÜ TEMİZLESİN, BU İŞLER ŞOV İLE ÇÖZÜLMEZ

ÇETİN AKIN’DAN TUNÇ SOYER’E: HERKES KENDİ ÇÖPÜNÜ TEMİZLESİN, BU İŞLER ŞOV İLE ÇÖZÜLMEZ
Editor: Turgutlu Manşet
19 Temmuz 2021 - 14:19

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, geçen hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nin atıkları hiçbir denetim olmadan sulama kanalına böyle karışıyor." açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki göstererek, "Herkes kendi çöplüğünü temizlesin. Bu işler şov yaparak çözülmez" açıklamasında bulundu.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Hizmet binası Meclis toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçen hafta yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Belediye Başkanı Çetin Başkan Akın, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti olarak uyum içerisinde çalışma yürüttüklerini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bizim emeklerimizi yok saymıştır. Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük ve yaşıyoruz. Bu toprakları kimse bizden daha fazla sevemez." dedi.
İzmir'in kendi problemleri varken Soyer'in, Manisa ve Turgutlu ile ilgili yaptığı açıklamaların etik olmadığını dile getiren Akın, şunları söyledi: “Gediz nehriyle ilgili ortada bir sorun var. Bu konuyla ilgili bizim çalışmalarımız sürüyor ve ciddi şekilde ilerleme kaydettik. Fakat Tunç Soyer'in yaptığı açıklama etik olmayan bir açıklama, yanlış bir davranıştır. Manisa Valiliğiyle bu konu hakkında bilgi almadan, buraya gelip böyle bir açıklama yapılmasına öfkeliyiz. Herkes gelip konuşuyor, şov yapıyor ama kimse taşın altına eline koymuyor. Bu işler şov yaparak çözülmüyor maalesef. Kimse sanayicimizin ve bizlerin emeklerini yok saymasına müsaade etmeyeceğiz. Herkes kendi çöplüğünü temizlesin. Ortada gerçekten bir sorunu çözmeye yönelik bir niyet olsa, herkes toplanır ve bu sorun tartışılır. Gediz Nehri, Murat dağından İzmir'e kadar geliyor. Anlatıldığı gibi vatandaşımızı endişeye sürükleyecek bir durum da yok ortada. Turgutlu Organize Sanayi Bölgemizde arıtma tesisi bulunma zorunluluğu olan tesislerimizin hepsinde paket arıtma tesisi var. Oraya akan tamamen arıtılmış su. Durum böyleyken bu açıklama nasıl yapılır. Biz bu açıklamalara nasıl sessiz kalırız. Burada yapılan bir haksızlık var ve ben bunun karşısında duracağım. Yapılacak bir şey varsa eğer biz zaten bunu yapıyoruz. Birilerinin orada basın açıklaması ve toplantı yapmasıyla bu işler olmuyor. Hadi buyursun gelsin yapsın. Biz hayır demiyoruz, yapalım. Bu tam 35 yıllık bir süreç. Biz geldiğimiz günden bu zaman kadar yaptığımız en olumlu işlerden birini yaptık ve şuan da sonuç alıyoruz. Her şeyi kademe kademe yaptık ve ihale noktasına getirdik. Kardeşim gel bir sor. Böyle bir şey olmaz. Turgutlu'yu kimseye siyasi malzeme yaptırmayız." dedi.
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hami Özer'de yaptığı açıklamada, "Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinin bütün kuruluş işlemleri tamamlandığında çevreye saygılı “Yeşil OSB” olarak çevreye saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, yüksek katma değerli ürünlerin dünya pazarlarında yer aldığı, sürdürülebilir bir OSB yaratmak" olduğunu söyledi.
Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nde günlük 15.000 metreküplük kapasiteli atık su arıtma tesisi projesinin son aşamaya geldiğini dile getiren Özer; "Turgutlu OSB yönetiminin arıtma tesisi ile ilgili yaptığı tüm çalışmalar mevzuatlar ve prosedürlere göre devam etmektedir, projenin her safhasında ilgili bakanlıklarla ortak çalışmalar sonucu oluşturulmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın vermiş olduğu destek ve yardımlarla projemiz hızla ilerlemektedir." dedi.
Özer, şöyle konuştu:
"Turgutlu Organize Sanayi Bölgemizin nihai amacı bütün kuruluş işlemleri tamamlandığında çevreye saygılı “YEŞİL OSB” olarak bütün katılımcılarını çevreye saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, yüksek katma değerli ürünlerin dünya pazarlarında yer aldığı, sürdürülebilir bir OSB yaratmaktır. Arıtma tesisimizin imalatı için önümüzde onaylı sınır kapsamına dahil edilme süreci ardından arıtma tesisi projelerinin onayı ve en sonunda da ihale süreciyle birlikte arıtma tesisimizin inşaatına başlanacaktır. Gelecek nesillerimizden emanet aldığımız doğa ve çevremizin korunması, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde çevre duyarlılığı konusunda hassasiyetle süreç takip edilerek en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Gediz Bizim içinde Önemli, Bizim de Hassas Noktamızdır."
Basın toplantısına, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi, Kent Konseyi Başkanı ve Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Gülen ile Turgutlu Belediyesi Meclis Üyesi ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Hüseyin Maliz'de katıldı.