• Reklam
  • Reklam
Reklam

BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM’A ZİYARET

BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM’A ZİYARET

BİLSEM ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM’A ZİYARET
Editor: Turgutlu Manşet
07 Ekim 2021 - 12:37

TEKNOFEST 2021’de İlçemizi Başarı İle Temsil Eden Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz’ı ziyaret etti.
21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve kuruluşlarının destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen ve dünyanın en büyük havacılık, uzak ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2021’de ilçemizi başarıyla temsil eden Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Kaymakam Ali Yılmaz’ı ziyaret ettiler.
Ziyarette Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Projeleri İle İlgili;
1. Proje Adı: Yaşam üçgeni ile hayattayım
Öğrenciler: Müjgân Zehra Akdeniz, Münevver Zeynep Akdeniz
İlkokul öğrencilerinin doğal afetlerden biri olan deprem anında hayatta kalmalarını sağlayacak olan yaşam üçgeni oluşturabilmeleri için, somuttan soyuta öğretim felsefesini destekleyecek ve aktif öğrenmeyi işe koyacak bir eğitim teknolojileri materyali tasarımı yapılmıştır. STEAM temelli proje yöntemi ile tasarlanan bu projede, insan sağlığını tehdit etmeyen ahşaptan bir ev maketinin içine maket eşyalar ve bebekler yerleştirildi. Makey makey setinin her tuşu için kodlar oluşturuldu. Eşyaların yanlarında ve altında bulunan bebeklerin üzerinde bulunan bu tuşların dokunan öğrenci devre akımının tamamlanmasıyla ekranda o yerin yaşam üçgeni oluşturup oluşturamayacağı hakkında görsel ve işitsel olarak aynı zamanda 3 boyutlu eşyalara dokunarak da dokunsal olarak öğrenme sağlayacaktır.
2. Proje Adı: Akıllı Orman Yangını Tespit Aracı
Öğrenciler: Elif Yağmur Doymaz, Mehmet Eymen Çağlayan, Umut Emir Eren, Umut Baran Çicek, Hüseyin Gül
Bu projede orman içerisinde kritik noktalara yerleştirilerek, orman yangınlarının erken tespitini sağlayacak bir teknolojik tasarım geliştirilmiştir. SMS ile gönderilen veriler App Inventor aracı ile geliştirilen mobil uygulamada işlenmekte ve harita üzerinde yangının konumu, sensörlerden okunan değerler, sesli uyarı eşliğinde bildirilmektedir. Ayrıca toplanan veriler saklandığından, daha sonra işlenerek sadece yangın değil, yangın riski de yapay zekâ algoritmaları ile değerlendirilebilecektir. Bu proje ayrıca, orman yangınlarının erken tespitine yönelik yapılan diğer çalışmaların aksine, ek sensörleri sayesinde yangının tespitini daha kesin olarak yapabilmektedir. Proje tüm ülkelerde, orman genel müdürlükleri tarafından desteklenerek uygulamaya konulabileceği” bilgisini verdiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yılmaz, “İlçemizi gururlandıracak başarılı projelere imza atan ve bu projelerde emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarında emekleri bulunan anne ve babalarını, öğretmenlerini, okul yöneticilerimizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum “dedi. Konuşmasının ardından hediye çeklerini takdim etti.