• Reklam
  • Reklam
Reklam

Beşir Derneği Turgutlu Temsilciliği 4500 Kişilik Aşure Dağıttı

Beşir Derneği Turgutlu Temsilciliği 4500 Kişilik Aşure Dağıttı

Beşir Derneği Turgutlu Temsilciliği 4500 Kişilik Aşure Dağıttı
Editor: Turgutlu Manşet
19 Ağustos 2022 - 11:49

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Beşir Derneği tarafından 4 bin 500 adet aşure vatandaşlara dağıtıldı.
Birlik, beraberlik, bolluk, bereket ve paylaşmanın simgesi Muharrem ayı dolayısıyla, Beşir Derneği, Atatürk Bulvarı Kaymakamlık bahçesinde 4 bin 500 adet aşure dağıttı.
Muharrem ayı münasebetiyle hayırsever ve bağışçılarının destekleri, gönüllülerinin yoğun ve titiz çalışmalarıyla hazırlanan aşureler vatandaşlara ikram edildiğini belirten Beşir Derneği Turgutlu Temsilcisi Osman Ulutaş “Aşure dağıtım organizasyonlarıyla paylaşmanın önemini yeniden hatırlatmayı, toplumda birlik, beraberlik, kardeşlik ve muhabbetin yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Beşir Derneği olarak hem ilçemizde hemde ülkemizin dört bir köşesinde gönüllere dokunmaya devam ediyoruz. Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Muharrem ayının onuncu gününü ise aşure günü olarak biliriz ve hem İslam tarihi açısından hem de kültürümüz bakımından adeta paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olmuş bu önemli günü, yıllardır büyük bir coşku, heyecan ve muhabbetle karşılamışızdır. Allah’ın (c.c) peygamberlerine çeşitli ikram ve ihsanlarda bulunduğu bu faziletli günün bilincine sahip olan ve 14 asırlık kadim kültürün varisi olma inancıyla hareket eden Beşir Derneği, aşure gününün ruhuna uygun çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Türkiye’de devam ediyor” dedi.
Öte yandan, Beşir Derneği üyeleri tarafından Kaymakamlık, Belediye, Halk Eğitim, Vergi Dairesi gibi kurumlar ile çevredeki esnaflara da aşure götürülerek ikram edildi.