• Reklam
  • Reklam
Reklam

BELEDİYE'DEN KORONA VİRÜS KARARLARI

BELEDİYE'DEN KORONA VİRÜS KARARLARI

BELEDİYE'DEN KORONA VİRÜS KARARLARI
Editor: Turgutlu Manşet
18 Mart 2020 - 19:46

PARA CEZALARI ERTELENDİ, İCRA TAKİPLERİ DURDURULDU
ENGELSİZ YAŞAM ARACI 24 SAAT HİZMET EDECEK
TURBEM'DEN ÖĞRENCİLERE VİDEOLU EĞİTİM
İŞİ DURAN YEVMİYELİ EMEKÇİLER İÇİN AŞEVİNDEN DESTEK

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın basın mensupları ile bir araya geldi. Turgutlu Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Çetin Akın Koronavirüs kapsamında ilçe genelinde alınan tedbirler ve çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Açıklamasına 2020 yılında çok fazla üzücü olayla karşılaştıklarını vurgulayarak başlayan Başkan Akın, "2020 yılı hem ülkemize hem de dünya coğrafyasına kara bulutlar getirdi. Öncesinde çığ felaketi yaşandı ardından tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de depremler yaşandı. Ülkemizde ise Elazığ ve Malatya'da depremler yaşadık. Sonrasında İdlib'de askerlerimiz şehit oldu. Ardından bugün toplanma nedenimiz olan Koronavirüs vakası var. Bu virüs ülkemizi ve dünya coğrafyasını tehdit eder hale geldi. Maalesef bir ölüm yaşandı ve vaka sayıları da artmaya başladı. Bizler de belediye olarak Sağlık Bakanlığının almış olduğu tüm tedbirleri yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.
“İhtiyaç duyulan noktalarda ilaçlama çalışmalarına devam ediyoruz”
Turgutlu genelinde Koronavirüs tehlikesine yönelik yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akın, "Önce biz okullarımızda ve camilerimizde ilaçlamayla başladık. Sonrasında çocuk oyun alanlarımız, bekleme duraklarımız ve resmi kurumlarımız, pazar yerlerimizde ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve ihtiyaç duyulan noktalarda da ilaçlama çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün de bu kapsamda hem sivil toplum kuruluşlarımız ve esnaf odalarımızla bir toplantı gerçekleştirdik" 
Başkan Akın'dan vatandaşa çağrı: “Küçük esnafa destek olun”
Turgutlu'daki küçük esnafın zor süreçler geçirdiğini söyleyen Başkan Akın, vatandaşların AVM'ler yerine küçük esnaftan alışveriş yapmasının sağlık açısından ve esnafa destek olmak için daha yararlı olacağını ifade etti. Açıkta gıda satışı ile ilgili görüşlerini de belirten Başkan Akın, "Açıkta gıda satışı koronavirüs sürecini tetikleyebilecek noktada bu yüzden vatandaşlarımızın açıktan hiçbir gıda ürünü almamalarını öneriyorum. İlçemizde her şeyi stok etmemize, tüketmemizde gerek yok. Gıda konusunda hiçbir vatandaşımızın Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntısı olmayacak" ifadelerini kullandı. Küçük esnafın Esnaf Odası Başkanlarından ve Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden aldıkları bilgiler doğrultusunda hareket etmelerini öneren Başkan Akın, Esnaf Odası Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve Zabıta Müdürlüğü ile ortak bir Whatsapp hattı kurulduğunu da açıkladı. 
“Para cezaları ertelendi, icra takipleri durduruldu”
Turgutlu içerisinde esnafa kesilen para cezalarının alınmaması için karar alındığını da duyuran Başkan Akın, belediye tarafından yürütülen icra takiplerinin durdurulduğunu da söyledi. 
Engelsiz Yaşam Aracı 24 saat hizmet edecek
Engelsiz Yaşam Aracı  hizmet saati süresini artırıldığını belirten Başkan Akın, "Engelsiz Yaşam Aracımızın hizmet süresini  8 saatten  24 saate çıkararak hemşerilerimizin hizmetine sunma kararı aldık. Engelli vatandaşlarımız 153'ü arayarak araç desteği isteyebilirler. Aynı şekilde engelli hemşerilerimizin hastaneye transfer süreçlerinde de her zaman yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı. 
TURBEM'den öğrencilere videolu eğitim
Başkan Akın, TURBEM öğrencileri ile ilgili de karar aldıklarına dikkat çekerek "Öğrencilerimizin eğitim hayatlarına kesintisiz devam edebilmeleri için Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM) öğretmenleri tarafından ders videolarının hazırlanmasını kararlaştırdık" dedi. 
Aşevi ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında
İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve günlük yevmiye usulü çalışanlar için de karar alındığına dikkat çeken Başkan Akın şu şekilde konuştu: "İçinde bulunduğumuz süreçte en fazla mağdur olan kesimlerden biri de günlük yevmiye usulü çalışan emekçi kardeşlerimiz. Kahvehanelerde, lokantalarımızda mağdur olan emekçi arkadaşlarımız varsa biz aşevini açtık. Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanlarıyla söz konusu bu kardeşlerimizin sayılarını tespit edeceğiz. Arkadaşlarımız geçerli bir iş buluncaya kadar yemek ve gıdayla ihtiyacı ile ilgili ihtiyaçları karşılamayı amaçladık." Şeklinde konuştu.