• Reklam
  • Reklam
Reklam

BAŞKAN SERKAN BAŞ: SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

BAŞKAN SERKAN BAŞ: SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

BAŞKAN SERKAN BAŞ: SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ
Editor: Turgutlu Manşet
06 Mart 2020 - 14:53

Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Serkan Baş bir süre önce sözü verilen Çıkrıkçı Mahallesi spor tesisi için ödenek tahsis edildiğini ve Turgutlu'da iki adet kütüphane için de protokol  çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Tarihi hamam kütüphaneye dönüşüyor
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kozapazarı Parkı arkasında bulunan kültür varlığı olarak tescil edilen eski Banka Binası ile Niyazi Üzmez İlk Öğretim Okulu yanında bulunan kültür varlığı olarak tescilli Osmanlı hamamı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manisa Valiliği desteği neticesinde İlçe Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi’ne dönüştürülüyor. Yapıların restorasyon projeleri yapılmıştı.
Ak Parti Turgutlu Meclis Üyelerimiz tarafından Turgutlu Belediyesi Şubat 2020 toplantısında konunun gündeme getirilmesinin ardından Mart 2020 toplantısında yapıların kütüphaneye çevrilmesi için yeni bir Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yeni bir protokol yapılmasına dair karar alındı.
Alınan karar neticesinde yapılacak protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manisa Valiliği desteği neticesinde Turgutlu'ya yeni kütüphanelere kavuşacak.
Ak Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Serkan Baş kütüphane çalışmalarının yanı sıra Turgutlu'nun Çıkrıkçı Mahallesine yapılması planlanan spor tesisi içinde Gençlik Spor Bakanlığının 3.5 Milyon Türk Lirası ödenek tahsis ettiğini belirtti.
Serkan Baş açıklamasında; "Çıkrıkçıya verdiğimiz Spor Sahası sözümüzü yerine getiriyoruz
İlçemiz Çıkrıkçı Mahallesine verdiğimiz spor tesisi sözümüzü yerine getiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Atıl durumda bulunan alana nizami ölçülerde bir futbol sahası, soyunma odaları ve ışıklandırma yapması girişimlerimiz neticesinde netleşti. Yakın zamanda tamamlanacak olan spor tesisinde 480 kişilik kapalı tribün olacak. Tesisin yapımı için Gençlik Spor Bakanlığı 3.5 Milyon Türk Lirası ödenek tahsis etmiştir. Tesis tamamlandığında Çıkrıkçı Mahallemiz ve çevre mahallelerimizde spor yapmak isteyen kulüp ve vatandaşlarımızın faydalanacağı, futbol takımlarının resmi müsabakalarını yapabileceği bir duruma gelecek. Tesisin yapım işinin bir buçuk ay içinde ihale çıkacak. Tüm yatırımlar ilçemize hayırlı olsun." Dedi.