• Reklam
  • Reklam
Reklam

Başkan'ın kredi talebine meclisten onay çıkmadı

Başkan'ın kredi talebine meclisten onay çıkmadı

Başkan'ın kredi talebine meclisten onay çıkmadı
Editor: Turgutlu Manşet
01 Kasım 2022 - 20:58 - Güncelleme: 01 Kasım 2022 - 21:12

Bu akşam gerçekleşen Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantısında gündemin 8’inci maddesi olan ‘2022-2023 yılında yatırım programına göre yapımına başlanılan ve başlanması planlanan projeler için İller Bankasından kredi kullanımı’ talebi Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin ret oyu ile 16’ya 14 kabul edilmedi.
Turgutlu Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı 1 Kasım Salı günü dün saat 18:00’da Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Gündemin 6 maddesi tüm parti gruplarının kabul oyu ile oy birliğiyle kabul edilirken, gündemin 6’ncı maddesi olan “6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği ile bağlı Odalar Kamu kurumu niteliğinde olup, adı geçen Birlik veya bağlı alt oda başkanları ile yapılacak protokolleri imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/c maddesi gereğince Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususu Ak Parti ve MHP grubunun itirazı üzerine Aralık ayında görüşülmek üzere ertelendi.
Son madde tartışmaya neden oldu
Meclis toplantısının son maddesi olan, Belediye Başkanı Çetin Akın’ın ‘yapımına başlanılan ve başlanması planlanan projeler için İller Bankasından kredi kullanımı’ talebi ise AK Parti ve MHP grubunun ret oylarıyla kabul edilmedi.
Belediye Başkanı Çetin Akın AK Parti ve MHP’li meclis üyelerini Turgutlu’ya yapılacak olan yatırımları engellemeye çalışmak ve yatırımların değer kaybına yol açmakla suçlarken, Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri ise mecliste daha önce bu projeler için kredi kullanımına (10 Milyon TL) onay verildiğini belirtti.
Başkan Akın 18 Milyon TL’lik krediyi Koşu Kırı mevkiinde temeli atılan ve yapımı devam eden Sanayi Çarşısı işyerlerinin satış ihalesinde işyerlerinin satışının yapılamaması durumunda ve diğer devam eden yatırım projelerinde kullanılacağını söyledi. Ayrıca Başkan 11 Kasım’da yapılacak olan işyerleri satış ihalesinde satışlar gerçekleştiği takdirde krediyi kullanmayacağını belirtti.
Mecliste söz alan AK Parti grubundan Cem Yıldırancan ise 2021 yılında bu proje için Belediye Başkanı Akın’a 10 Milyon TL’lik kredi kullanımı için onay verildiğini ve Aralık ayının 30’unda bu kredinin çekildiğini belirterek bu paranın nerede olduğunu sordu. 
Başkan Akın ise ülkedeki enflasyonun ortada olduğunu, İller Bankasının her ay belediye gelirinden kesintiler yaptığını ayrıca bir yılda maliyetlerin enflasyon sebebiyle arttığını söyledi.
Müteahhitlerin ihalelere giremeyecek durumda olduğunu belirten Akın; “ Biz İller Bankasından gelir ile personel maaşımızı ödeyemiyoruz. Asgari ücrete zam yapılıyor çok güzel ama bizim gelirlerimiz kesiliyor. Her ay maaş ödemek için 4 Milyon TL belediye gelirlerinden takviye yapıyoruz. Bu ihaleyi alacak firmayı zor bulduk biliyorsunuz, o da bir firma girdi. Maliyetlerin artmasından dolayı müteahhitler ihalelere giremiyor.” Dedi.
Tartışmalar sonunda gündemin 8’inci maddesi olan Belediye Başkanı Çetin Akın’ın ‘2022-2023 yılında yatırım programına göre yapımına başlanılan ve başlanması planlanan projeler için İller Bankasından kredi kullanımı’ talebi AK Parti MHP (16) oylarına karşılık CHP, İYİ Parti, BBP ve bağımsız (14) oyla ret edildi.

Turgutlu Belediyesi Meclis Kasım Ayı Meclis Toplantısı Turgutlu Belediyesi Facebook hesabından canlı yayınlandı.