TURGUTLU'DA MASKE VE KOLONYA DAĞITIMI BAŞLADI

02 Temmuz 2020 - 12:15

Turgutlu'da 65 yaş üstü vatandaşlara içerisinde kolonya, maske ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının bulunduğu hediye paketlerinin dağıtımına başlandı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  talimatıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının müşterek organizasyonu ve Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının katkılarıyla içerisinde kolonya, maske ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının bulunduğu hediye paketlerinin dağıtımına Turgutlu'da 29 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle başlandı.
Dağıtım çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Kaymakam Ali Yılmaz; “Koronavirüs salgını ile mücadelede kapsamında alınan tedbirler gereği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilçemizde yaşayan 65 yaş ve üzerindeki toplam 16.731 vatandaşımıza ulaştırılmak üzere gönderilen hediye paketlerimizin dağıtımına başlandı. Dağıtım çalışmaları Kaymakamlığımız Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yapılmakta olup bu ekipler içinde Turgutlu Belediye Başkanlığı, Emniyet, Jandarma, Muhtarlarımız, Turgutlu Huzurevi Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Öğretmenler, İlçe Sağlık Müdürlüğü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye İş Kurumu Turgutlu Hizmet Merkezi, Turgutlu Müftülüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli görev almaktadır. Ayrıca Manisa Valiliğinden 6 araç ekiplerimize destek olarak görevlendirildi. Hediye paketleri personellerimiz tarafından evlerinde bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanılmıştır. Dağıtım çalışmalarımız kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Dağıtım çalışmalarında görev alan tüm kurumlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Koronavirüs ile mücadele devam ediyor, vatandaşlarımızın bilinçli olması, alınan tedbirlere ve kurallara riayet etmesi son derece önemlidir. Bu kapsamda ilçemizde yayılma riski yüksek olup, özellikle vatandaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.