• Reklam
  • Reklam
Reklam

19 Eylül Gaziler Günü Turgutlu’da kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Turgutlu’da kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Turgutlu’da kutlandı
Editor: Turgutlu Manşet
19 Eylül 2022 - 13:05

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında ‘Mareşallik’ rütbesi ve ‘Gazilik’ unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Turgutlu’da törenlerle kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.
Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, İlçe Jandarma Komutanı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, Şehit ve Gazi Dernekleri, STK’lar, Muhtarlar ve vatandaşların katıldığı program Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Kaymakam Kapankaya günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.
Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak ülkemizde her yıl 19 Eylül tarihi 'Gaziler Günü' olarak kutlanmaktadır.
Bu sene de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ve ‘Mareşallik’ rütbesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilişinin 101. Yıldönümü ve ’19 Eylül Gaziler Gününü’ büyük coşku ve sevinçle kutluyoruz.
Bu duygularla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve Gazi ailelerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.
Törenin ardından Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Bürosuna ziyaretler gerçekleştirildi.
Şehit Aileleri ve Gaziler adına düzenlenen onur yemeğinin ardından Mevlit-i Şerif okutulmasıyla program sona erecek.