• Reklam
  • Reklam
Reklam

1657 YAŞINDAKİ AĞACIN ALTINDA FOTOĞRAF SERGİSİ

1657 Yıllık Zeytin Ağacı, “Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yaptı.

1657 YAŞINDAKİ AĞACIN ALTINDA FOTOĞRAF SERGİSİ

1657 Yıllık Zeytin Ağacı, “Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yaptı.

1657 YAŞINDAKİ AĞACIN ALTINDA FOTOĞRAF SERGİSİ
Editor: Turgutlu Manşet
19 Haziran 2019 - 12:24

1657 Yıllık Zeytin Ağacı, “Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yaptı.
Vali Ahmet Deniz, Kırkağaç İlçesi Bakır Mahallesinde bulunan 1657 yaşındaki zeytin ağacının (anıt ağaç) gölgesinde gerçekleştirilen “Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Kırkağaç İlçesi anıt zeytin ağacı gölgesinde gerçekleştirilen sergiye Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve İl Kültür Turizm Müdür Vekili Seyfettin Onat katıldı.
 ‘Tarım ve İnsan’ konusuyla düzenlenen serginin, tarıma ve toprağa dikkat çekmek, farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Vali Ahmet Deniz “Manisa sanayi, tarım, turizm ve kültürün buluştuğu bir şehir. 1657 yaşında tescilli bir zeytin ağacının gölgesinde gerçekleştirdiğimiz bu sergi, bizlere Anadolu’da bir yolculuk yaptıracak. Fotoğrafçılarımız, Anadolu coğrafyasının muhteşemliğini, çeşitliliğini kendi içlerindeki doğa sevgisi ve emekleriyle birleştirerek fotoğraf karelerine yansıtmışlardır. Fotoğrafçılığa gönül vermiş ve amatör fotoğraf çekmeye çalışan biri olarak sergide ki fotoğrafları görmeyi merakla bekliyorum.” dedi.
Zeytin; bereket, hoşgörü, kardeşlik ve barış demek tıpkı Anadolu gibi
Manisa’nın hem üzüm hem de zeytinin başkenti olduğunu da vurgulayan Vali Deniz “ Zeytinin en çok yakıştığı coğrafya Anadolu’dur. Zeytin; bereket, hoşgörü, barış ve kardeşlik demek tıpkı Anadolu gibi. Çünkü Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Mevlana’nın sevgiyi, barış ve kardeşlik tohumlarını attığı bir coğrafyadır Anadolu. 1657 yıllık bu zeytin ağacımızda bu özdeşliğin bir simgesi olarak burada durmakta. Anadolu da birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak yaşamalı, topraklarımızın kıymetini bilerek daha fazla üretmek için çalışmalıyız. Doğaya ve toprağımıza sahip çıkarak tarım faaliyetlerimizi iyileştirmeliyiz. Doğa olmadan insanın mutlu olması mümkün değil. Zenginleşiyoruz, refah seviyemiz artıyor, kişi başı gelirimiz artıyor ama insanlar aynı derecede mutlu olamıyor.  Çünkü doğadan, tabiattan uzaklaşıyor, doğallığımızı kaybediyoruz. Manisa olarak bu konuda şanslıyız. Topraklarımız verimli, sulama imkânlarımız güzel, çiftçilerimiz de tarımsal üretim konusunda büyük emek sarf ediyorlar. Dünyanın geleceği turizm ve tarımda. Bu yüzden toprağın ve doğanın kıymetini bilmeliyiz.” dedi.  
"Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezen Vali Ahmet Deniz, fotoğrafçılara ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 uncu kez düzenlenen "Tarım ve İnsan” Konulu Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren 60 tane fotoğraf bu yıl Manisa’da 1657 yıllık zeytin ağacı etrafında sergileniyor.