12 Milyonluk İçme Suyu Çelik Hattı Devreye Alındı
Yayınlanma :
15 Haziran 2023 22:18
Güncelleme
: 15 Haziran 2023 22:18


Manisa Merkezine Daha Verimli İçme Suyu Ulaşacak
Manisa merkeze ulaşan içme suyunun verimini artırmak için 12 Milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisi ile Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisi arasındaki 2 kilometrelik çelik içme suyu terfi hattının bağlantıları sabahın erken saatlerinde yapılan çalışma ile tamamlandı. Çalışmaları MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer de inceledi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan kuraklık tehlikesine karşı il merkezindeki su verimini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ilk olarak 7 milyon 200 bin TL yatırımla Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisinde 8 adet yeni sondaj kuyusu açıldı. Ilıca’dan Akpınar’a basılan suyun taşındığı mevcut hattın ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle çelik içme suyu kollektör hattı da döşendi. 12 Milyon TL’lik yatırım ile sondajların yeni hatta bağlantısı sabahın erken saatlerinde yapılan çalışma ile tamamlandı. Çalışma ile mevcut hattan kaynaklı su-kayıp kaçaklarının da önüne geçilecek, SCADA sistemi ile 7 gün 24 saat izlenecek. Hat bağlantı çalışmalarını MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ve şube müdürleri de takip etti.
“Manisa için önemli bir çalışma”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, “Manisa merkezine daha sağlıklı ve verimli içme suyu ulaştırmak adına Ilıca İçme Suyu Üretim Tesisimizde ilk olarak 8 adet yeni sondaj açıldı. Bu sondajlarımızın Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisimize aktarılması için 2 kilometrelik çelik borularla içme suyu terfi hattı döşedik. Bağlantı çalışmalarını da bu sabah gerçekleştirilen çalışma ile tamamladık. Ayrıca burayı SCADA sistemi ile 7 gün 24 saat izleyeceğiz. Manisa’ya daha verimli ve daha sağlıklı su temini sağlanacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde şehrimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.