• Reklam
  • Reklam
Reklam

VALİLİTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: PTT, BANKA VB. KURUMLARIN ÖNÜNDEKİ YIĞILMALAR ENGELLENECEK

VALİLİTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: PTT, BANKA VB. KURUMLARIN ÖNÜNDEKİ YIĞILMALAR ENGELLENECEK

VALİLİTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: PTT, BANKA VB. KURUMLARIN ÖNÜNDEKİ YIĞILMALAR ENGELLENECEK
Editor: Turgutlu Manşet
30 Mart 2020 - 16:29

Manisa Valiliğinden yapılan açılamada PTT, banka vb. kurumların önünde yığılmaları engelleneceği, Manisa dışından il'e giriş yapan vatandaşların sağlık personeli tarafından kontrol edileceği duyuruldu.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 30/03/2020 Tarih 2020/18 Sayılı Kararına göre; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koronavirüs (Covid-19) virüsünün en temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artmasıdır. Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.
Bu kapsamda; virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için aşağıdaki ek tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.
l. İl dışından ilimize gelen kişilere il girişlerinde kolluk güçleri ve sağlık personellerinin bulunduğu uygulama noktalarında ateş ölçümü yapılacak, sağlık personelleri tarafından Coronavirüs şüphesi olanların hastaneye sevki yapılacaktır. Herhangi bir şüpheye rastlanılmayan diğer vatandaşlarımıza da kolluk güçlerimizce 14 gün süreyle evlerinde kalmaları gerektiğine dair tebligat yapılacaktır.
2. Vatandaşlarımızın PTT, banka vb. kurumların önünde yığılmaları engellenerek sosyal mesafeye mutlak riayet etmesini sağlamak için ilgili kurumlarca gerekli işaretleme vb. tedbirler alınacaktır. Zabıta ve Kolluk güçlerimizce denetlemeler yapılacaktır.
Aksine hareket edenler hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacaktır." Denildi.