• Reklam
  • Reklam
Reklam

VALİ AHMET DENİZ’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

VALİ AHMET DENİZ’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

VALİ AHMET DENİZ’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Editor: Turgutlu Manşet
10 Ocak 2020 - 12:12

Manisa Valisi Ahmet Deniz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı yayınladı.
Vali Deniz mesajında; "Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.
Gazetecilik mesleğini, ilkeleriyle kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimiz, köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan ise halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi de yerine getirmektedirler.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Manisalı gazetecilerimiz olmak üzere, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, şehit olan gazetecileri de rahmet ve saygıyla anıyorum." İfadelerini kullandı.