• Reklam
  • Reklam
Reklam

UĞUR MUMCU TURGUTLU'DA ANILDI

UĞUR MUMCU TURGUTLU'DA ANILDI

UĞUR MUMCU TURGUTLU'DA ANILDI
Editor: Turgutlu Manşet
25 Ocak 2021 - 17:27

Gazeteci Uğur Mumcu’nun uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrılışının 28. yılı nedeniyle Turgutlu’da anma etkinliği gerçekleştirildi.
CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz ve CHP’liler katıldı.
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz yaptığı basın açıklamasında; “Bizler bugün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Metin Göktepe olarak buradayız, Musa Anter olarak buradayız, Ahmet Taner Kışlalı olarak buradayız, Hrant Dink olarak buradayız, Bahriye Üçok olarak buradayız, Gaffar Okkan olarak buradayız, Abdi İpekçi olarak buradayız, Turan Dursun olarak buradayız, susturulmaya çalışılan nice aydının sesi olarak buradayız. Bugün onları unutmadığımız için buradayız, bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız. 
Sizden korkmuyoruz… Ne bombalı suikastlarınızdan, ne alçak kumpaslarınızdan, ne de kalleş saldırılarınızdan korkmuyoruz.
Ne baskılar, ne gözaltılar, ne suikastlar ne de alçak kumpaslar bizleri doğruyu söylemekten alıkoyamayacak. Ve her ne pahasına olursa bu gerici faşist odaklardan hesap soracağız.” İfadelerine yer verdi.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’da; “Türk basınının cesur kalemi, yaşanacakları yıllar öncesinden haber vererek bizleri bugünler için uyaran ve bizden bir suikast sonucu koparılan Uğur Mumcu'yu bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.