• Reklam
  • Reklam
Reklam

'TUTSO ÜYELERİNİ DİNLİYOR' ETKİNLİKLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

'TUTSO ÜYELERİNİ DİNLİYOR' ETKİNLİKLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

'TUTSO ÜYELERİNİ DİNLİYOR' ETKİNLİKLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
13 Ocak 2022 - 13:44

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) 'Üyelerimizi Dinliyoruz' etkinlikleri kapsamında ilk toplantı 1. Meslek Grubu'nda yer alan üyelerle gerçekleştirildi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerle bilgi alışverişinde bulunulmak istek ve şikayetlerini öğrenmek amacıyla organize edilen 'TUTSO Üyelerini Dinliyor' toplantılarının ilki 1. Meslek Grubu'nda yer alan üyelere yönelik olarak düzenlendi.
TUTSO hizmet binasında bulunan Elit Restaurant'ta kahvaltılı olarak düzenlenen etkinliğe Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 1. Grubunun meclis temsilcileri Ahmet Biryiğit ile Cemal Şirinbaş ve grup üyeleri katıldı.
TUTSO üyelerini dinliyor çalışması kapsamında 15 meslek komitesindeki üyelerinin sorun ve taleplerini dinlemek bunlara çözüm bulmak için bir dizi toplantı etkinliği planlandıklarını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, toplantılarının ilkini birinci meslek grubunda yer alan üyelerle gerçekleştirdiklerini belirtti.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının, 15 meslek grubunda 2 bin 600 üyesine hizmet veren bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğunu belirten başkan Aydın, "Bizler göreve geldiğimizden bugüne üyelerimizin sorunlarını gidermek, bölgemizin sosyal ekonomik gelişimine katkı sağlamak hizmet yapımızı ve kalitemizi güçlendirmek için çalışmalar yürütmekteyiz" dedi.
Aydın, "TUTSO olarak üniversite eğitimi gören 80 öğrencimize düzenli olarak burs desteği sağlamaktayız. Bunun yanı sıra; Turgutlu halkının ve siz değerli üyelerimizin kamudan daha iyi hizmet alabilmelerini, ilçemizde daha huzurlu bir yaşamı sağlamak için eğitim, asayiş, sağlık başta olmak üzere ilçemizdeki tüm kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde çalışma yürüterek kurumlarımızın hizmetlerini daha iyi sunmaları için ihtiyaç duydukları donanım alet gibi ihtiyaçların giderilmesi için yardımlarda bulunmaktayız. Sadece pandemi döneminde devlet hastanemizin teknik donanım kapasitesini artırmak için yoğun bakım ünitemizin yoğun bakım destek cihazı ihtiyacını gidermek ve pandemi döneminde ihtiyaç duyduğu ateş ölçer, maske ve bunun gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile bağışlarda bulunduk. İlçemizde öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için okullarımızın ihtiyaçlarını gideriyor, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin öğrenim dönemi başlamadan okul kıyafet ayakkabı kırtasiye gibi ihtiyaçlarını gideriyoruz" dedi.
Öncelikli görevlerinden birisininde üyelerden gelen talep ve sorunlara ilgili bakanlık ve TOBB nezdinde çözüm arayışında bulunmak olduğunu belirten Başkan Aydın, "bu hususta özellikle pandemi ve kapanma döneminde çok etkin bir şekilde çalışarak üyelerimizin sorunlarının hızla çözüm bulunması için yerel idare ve merkezi idare ile koordineli bir şekilde çalışarak sorunlara çözüm bulmak için üstün gayret içerisinde bulunduk" dedi.
TUTSO'nun bütçe yönetiminde üyeleri düşünerek kararlar aldıklarını belirten Başkan Aydın, "Odamızdan belge ücretlerini yönetime geldiğimizde kaldırdık. Tüm üyelerimize belge hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz. Yine aidat ve hizmet ücretlerinde minimum artışlarla bütçemizi yöneterek sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra odamızın ekonomik yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir gelir yapısını artırmak için çalışmalar yapıyoruz.  Bununla birlikte odamız kalite yönetim sistemi belgesi müşteri memnuniyet sistemi belgesi ve akreditasyon belgesine sahip yani uluslararası arenada kaliteden ödün vermeden uluslararası standartlara uygun hizmet veren bir odadır. Bu hususta birçok kriterden her yıl denetlenen odamız kaliteden ödün vermeden hizmetlerini yürütmeye devam ediyor" dedi.
Turgutlu'da ekonomik yapınında gelişmesi için projeler yürüttüklerini bildiren başkan Aydın, "hizmet binamızın üzerine güneş enerji sisteminden yararlanarak elektrik enerjisi üretmeye başladık. Makine ve gıda sanayimizin gelişimi için projeler yürütüyoruz. Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisemizin yönetimine girdik. Mesleki eğitim çalışmalarına ve nitelikli eleman sorununa lokalde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bunun için ilçemizdeki tüm meslek liselerimiz ve çıraklık eğitim merkezimizle, meslek yüksekokulumuz ve teknoloji fakültemiz ile ortaklaşa çalışmalar içerisindeyiz. Yine ilçemizde ARGE ve inovasyon kapasitemizin artması için ilçemize TEKMER kazandırmaya ve Ahmetli ilçemize organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.
Üyelerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim çalışmaları ve güncel gelişmeleri aktarmak üzere seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Aydın, KOSGEB, Zafer Kalkınma Ajansı
gibi kaynaklardan daha etkin bir şekilde faydalanılması için danışmanlık ve yönlendirme faaliyetleri yürüttüklerini bildirdi.
Aydın, "Odamızın geldiğimizden beri hizmet kapasitesini artırmak Turgutlu halkına lokalde hizmet vermek için çalışmalar yürüttük özellikle sigortacılık işlemleri, dijital ehliyet, ihracat evraklarının tasdiki, iş makinesi tescil işlemleri, K belgesi işlemleri, KOSGEB ve İŞKUR işlemlerinin odamızdan yapılarak üyelerimize tek merkezden hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.
Dijital dönüşüm çağında yine oda hizmetlerimizi dijitalleştirmek sureti ile aidat ödemesi ve üyelerimizin belge taleplerinin internet üzerinden erişimini sağladıklarını belirten başkan Aydın, üyelerin odaya gelmeden ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'ın konuşması sonrasında grup üyeleri sektörleriyle ilgili olarak yaşadıkları sıkıntılar ile istekleri konusunda açıklamalarda bulundular.