• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLUSPOR'UN İLK YARI KARNESİ: CEZAYİR SINIFTA KALDI

TURGUTLUSPOR'UN İLK YARI KARNESİ: CEZAYİR SINIFTA KALDI

TURGUTLUSPOR'UN İLK YARI KARNESİ: CEZAYİR SINIFTA KALDI
Editor: Turgutlu Manşet
09 Ocak 2021 - 12:43 - Güncelleme: 09 Ocak 2021 - 14:11

2019-2020 sezonunda Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve ilçenin tam desteğini alarak şampiyonluk ipini göğüsleyen Turgutluspor uzun aradan sonra yükseldiği 2. Ligde de adından söz ettiriyor.
2020-2021 Sezon başında Başkan Akın’ın desteğini alarak başkanlık koltuğuna oturan Taner Kestaneci yaptığı transferlerle iyi bir takım yarattığını bize ilk yarıda gösterdi, yönetimi ve başkanı tebrik ediyorum.
34 yaşındaki kaptan Mithat Yaşar’ın liderliğinde 12 maç kazanıp 7 maç kaybeden kırmızı siyahlılar topladığı 36 puanla ilk yarıyı kırmızı grupta 3. Sırada tamamlamayı başardı.
Futbolcular açısından baktığımızda tek sorun başarılı stoper Süleyman Özdamar’ın olmadığı maçlarda alınan farklı mağlubiyetler. Bu mağlubiyetlerden dolayı takımın eksi 6 averaja sahip olması, başarılı stoperin takımda ne kadar önemli bir rol üstlendiğini de gösteriyor.
Turgutluspor lige 5’te 5 yaparak fırtına gibi başlamıştı. Ardından yapılan gereksiz kadro oynamaları ve aldığım duyumlara göre takım içerisindeki ayrışma bence Turgutluspor’u frenleyen en önemli neden oldu. 
Bu sezon Turgutluspor’un kadrosunda TFF’ye kayıtlı 25 futbolcu bulunuyor ve hemen hemen hepsi ilk yarıda forma buldu. Bende birçoğunu izledim. Bunu çok içtenlikle söylüyorum, hepsi de oyunda olduğu süreler içerisinde görevini yerine getirdi ve formasının hakkını verdi. Ve yine gördüğüm kadarını söylüyorum, hepsi de dürüst aldığı paranın hakkını veren genç kardeşlerimiz. İlk yarı için ben hepsini tek tek tebrik ediyorum, bize kupa maçlarıyla birlikte 22 maçlık güzel bir heyecan yaşattılar. 

Turgutluspor’un ilk yarı karnesinde yönetim ve futbolcular iyi not alırken maalesef Turgutlu’da ciddi bir uyum sorunu yaşadığını düşündüğüm teknik direktör İbrahim Cezayir sınıfta kaldı.

İlk günden başlamak gerekirse Turgutluspor sezona evinde kaptan Mithat’ın 90+7 de attığı gol ile Kırşehir galibiyetiyle başlamıştı. Maçın ardından hocayı maç sonu açıklamasına davet eden gazeteciler büyük bir şok yaşamıştı, Turgutlulu gazetecilerin sezon hazırlıklarına gelmediklerini iddia eden İbrahim Cezayir gazetecilere parmağını sallayarak ‘size İbrahim Cezayir’in kim olduğunu göstereceğim’ diyerek bir de tehditte bulunmuş ve yaşanan tartışmaların ardından maç sonu açıklamasına gelmemişti. Yaşananların ardından gazetecilikten önce Turgutlusporlu olduklarına kefil olacağım arkadaşlarımızla birlikte sorunu uzatmama kararı almıştık.

Genç ve hırslı olduğunu gördüğüm ama bu hırsı kanalize edemediğini düşündüm genç teknik adam gazetecilerle yaşadığı bu sorunla kalmadı. Biraz araştırmayla genç hoca’nın kulüp içerisinde önceki sezondan takımda kalan ve yaşattıkları şampiyonlukla Turgutluluların büyük sevgisini kazanan futbolcularla da sorunlar yaşadığını öğrendim. Tabi bu durum doğal olarak takım içerisinde büyük sorunlara sebep oldu ve sezon içerisinde kadro dışı bırakmalar ve yedeğe çekmelerle devam etti.

Bunlarla da kalmayan Cezayir’in kulüpte uzun yıllardır dürüstçe çalışan emekçilerle de ciddi problemler yaşadığını öğrendim. 
Aslında her şey yolunda gidecekken ve kariyer olarak hak etmediğini düşündüğüm Turgutluspor gibi bir camiada görev alırken bunları yaşaması tuhaf. 

İdmanlara kendisini protesto etmek için giden taraftarlarla karşılıklı tartışmaları, Turgutluspor’un daha önce hiç yaşamadığı polis nezaretinde antrenmanlar, takımın aldığı mağlubiyetlerin ardından bazı futbolcuları ‘Hain’ ilan etmesi, futbolculara sağlık ekibini kötülemesi, sonu ayrılık ile biten kendi yardımcısı Mehmet Ayas ile yaşadıkları ve dahası da cabası.

Geldiğinden bu yana neredeyse kulüp ve çevresinde tartışmadığı ve polemik yaşamadığı kalmayan ayrıca takıma olumlu yönde etkisinin olmadığını düşündüğüm İbrahim Hoca’nın Turgutluspor geleceğini açıkçası merak ediyorum.

Turgutluspor bu şekilde devam edecekse eğer, yönetim tüm bunlara mutlaka bir çözüm bulmalı. 
Ben kırmızı siyahlı takımın her ne kadar iyi oyunculardan kurulu olduğunu ve daha yukarılarda yer alabileceğini düşünsem de, neredeyse herkesin şikâyetçi olduğu bu koşullarda devam edilirse sezon sonunda başarılı olabileceğini ve ligi ilk 5 içerisinde tamamlayabileceğini sanmıyorum.
İnşallah her şey yoluna girer ve Turgutluspor yakaladığı bu fırsatı değerlendirir. Daha önceki yazılarımda da altını çizdiğim gibi bu takım bu grupta çok iş yapar, ancak alınacak önlemler kırmızı siyahlı takımın bu sezonki kaderini tayin edecektir.