• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLULU ÖĞRENCİLER 3 PROJE İLE TÜRKİYE FİNALLERİNDE YARIŞACAK

TURGUTLULU ÖĞRENCİLER 3 PROJE İLE TÜRKİYE FİNALLERİNDE YARIŞACAK

TURGUTLULU ÖĞRENCİLER 3 PROJE İLE TÜRKİYE FİNALLERİNDE YARIŞACAK
Editor: Turgutlu Manşet
06 Ağustos 2022 - 18:36

Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Alemdar Takımı TEKNOFEST22 Lise Seviyesinde tasarladığı 3 proje ile Trabzon ve Rize finallerin de birincilik için yarışacak. 
Turgutlu’da lise öğrencilerin yaptığı İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması/Afet Yönetimi Projesi, Çevre ve Enerji Teknoloji Yarışması/ Kesintisiz Güneş Enerjisi Projesi ve Engelsiz Yaşam Teknoloji Yarışması/Zihin Protezi Projesi ile 3 Kategori 3 Proje ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Türkiye/Trabzon ve Rize finalinde yarışacak.
Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezinde yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucu “Alemdar”  Takımı 4 öğrenci (Muhsin Celep-Alperen Gümüş-Arda Dalkılıç-Ahmet Kırmagül ) 1 Takım Danışmanı (Murat Sayan) ile tasarlanan 3 proje Teknofest22 finalleri olan Trabzon ve Rize de yarışmaya hak kazandı.
Takım Danışmanı Murat Sayan, TEKNOFEST’te Turgutlu’dan 1 takımla “İnsanlık Yararına Tek. Yarışması, Çevre ve Enerji Tek. Yarışması ve Engelsiz Yaşam Tek. Yarışması” 3 kategorileri de finalde yarışacaklarını belirterek, bu Turgutlu için ilk olduğunu kısa zamanda öğrencilerin çok başarılı bir çalışmaya imza attıklarını belirterek Projeleri kısaca özetleyen Sayan;
İnsanlık Yararına Afet Yönetimi
Engebeli arazide yapılan arama kurtarma çalışmaların, araç üzerindeki sensörler kullanılarak arazi üzerindeki çalışmaların hızlandırılması ve etraf taramasını kaydedip daha sonra uzaktan da arazi üzerindeki çalışmalara devam edilebilinmesidir.
Çevre ve Enerji Teknolojileri
Güneşten alınan elektrik enerjisini daha uzun ömürlü bir depolama yöntemi ile depolayarak uzun  vadede standart sistemlerdeki akülerin bozulup değişmesinden dolayı olacak maliyet artışlarını engellemek ve akülerin değişiminden ve ömründen kaynaklı sistemdeki kesintileri ortadan kaldırmaktır..
Engelsiz Yaşam Teknolojileri
Engelli Bireylerin Yürüme Yeteneğini Kazanması sağlamaktır.
Bu sebeple Tasarımların özgün olmasının, hareket kabiliyetini ve robotun yönetimini kolaylaştırdığını anlatan Sayan, “Öğrencilerimizin yaptığı tasarımlar, kamera ve sensörler vasıtasıyla çevresindekileri algılayıp verileri bilgisayara aktarıyor. Tamamen öğrencilerimizin tasarımıyla, özgün tasarım oldu. Üç boyutlu yazıcıda parçaları basıldı. Kodlarını da kendileri yazarak ortaya bu ürünler çıktı.” dedi.
Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Müdürü İsmail EKSÜR ise tasarım ve üretimlerin tamamen özgün bir tasarıma sahip olduğunu, tüm alt sistemlerin öğrenciler tarafından geliştirildiğini Takım Danışmanız Murat Sayana öğrencilere ilgi ve desteleri için teşekkür ederim. 
Turgutlu’da lise öğrencileri arasında TEKNOFEST finallerine de 1 takım 3 proje ile katılım sağlanmasının ilk olduğunu hatırlatan Eksür “Öğrencilerimiz büyük emek verdi bu emeklerinin karşılığı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü talimatı Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Yunuz Öztürk beye ve Gençlik Faaliyetleri Müdürümüz Sn Güler Tuğan hanıma her zaman olduğu gibi şimdi de gençlerimizi maddi ve manevi destekleri için teşekkür eder, ileride ülkemize katma değer kazandıran mühendisler olmalarına vesile olmaktan gurur duyuyoruz. Eksür Alemdar takımız başta olmak üzere Teknofest22’e katılım sağlayan gençlerimizi kutluyorum.” dedi.