• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU YAĞLI GÜREŞLERİNE BÜYÜK İLGİ

TURGUTLU YAĞLI GÜREŞLERİNE BÜYÜK İLGİ

TURGUTLU YAĞLI GÜREŞLERİNE BÜYÜK İLGİ
Editor: Turgutlu Manşet
12 Ekim 2021 - 11:48

Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Turgutluluların yoğun ilgi gösterdiği 2.Turgutlu Yağlı Güreşlerinde büyük bir rekabet yaşandı. Başpehlivanlık güreşinde kürsünün ilk basamağına İsmail Koç çıktı.
Urganlı Er meydanında 14 boyda güreşler yapılırken Turgutlu halkı yağlı güreşlere büyük bir ilgi gösterdi. Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Şaban Yılmaz gibi yıldız isimlerin k0l bağladığı güreşlerde Turgutlulu başpehlivanlar Hüseyin İyican ve Menderes Saltık gösterdikleri başarı ile büyük takdir topladı. İsmail Koç finalde Yıldıray Akın’ın mağlup ederek başpehlivan oldu. Başpehlivan Koç madalyasını ve kupasını Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in elinden aldı.
Başkan Çetin Akın: “Urganlı Er Meydanımızda kıran kıran mücadelelere sahne olan 2. Turgutlu Yağlı Güreşlerimizi coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Başpehlivan finalinde şampiyon olan İsmail Koç kardeşimi ve tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyor, Ata sporumuza gönül veren bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerime ve bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ata sporumuz güreşi Turgutlu’muzda yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Güreşleri Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi takip etti.