• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU MİLYONLARI KAYBETTİ

TURGUTLU MİLYONLARI KAYBETTİ

TURGUTLU MİLYONLARI KAYBETTİ
Editor: Turgutlu Manşet
19 Mart 2020 - 12:59 - Güncelleme: 19 Mart 2020 - 13:04

Bir vatandaşın şikayeti üzerine açılan soruşturma nedeniyle Turgutlu milyonları kaybetti.
Turgutlu Belediyesinin KİYAP süreciyle ilgili bir şahsın bakanlığa şikayette bulunmasıyla açılan soruşturma sonucunda kooperatifle olan sözleşme feshedildi. Bakanlıktan gelen yazı ile Belediye Başkanı Çetin Akın hakkında iddia olunan suçlamaların yersiz olduğu kanaatine varılırken, olan Turgutlu belediyesinin dolayısıyla Turgutlu halkının cebine girecek olan 3 milyon TL'ye oldu.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akın korona virüs önlemleri hakkında bilgiler verirken son dönem mecliste yaşanan KİYAP süreci ile ilgili gelişmeleri açıkladı. Akın;”Belediyemiz burada ki çalışmalarından 3 milyon TL’lik gelir elde etti ve etmeye devam edecekti ancak biz tarif komisyonundan karar alamadığımız için bu para belediyemizin kasasına giremedi. Yani belediye demek Turgutlu demektir. Bu bedeller insanlarımıza hizmet olarak geri dönecekti ancak bunu kabul etmediler. Bende yapılan sözleşmeyi fesih ettim” dedi. Yaşanan süreçle ilgili olarak ilgili makama bir şikayet yapıldığını ifade eden Çetin Akın, konuyla ilgili bakanlık kararının geldiğini suçlamalarının yersiz olduğu kararının hükmedildiğini ifade etti.
Bir gazetecinin Mart ayı Turgutlu Meclis Toplantısında gündeme gelen, Turgutlu’da kurulacak olan orta ölçekli sanayinin tesviye ve kodlama işinin belediye tarafından yapılması konusuyla alakalı sorusuna Başkan Akın şu cevabı verdi: “Meclis kararıyla Tarife Komisyonuna havale ettik. Bu konuda Tarife Komisyonumuz ile toplandık fakat karar alamadığımız için biz orada yapmış olduğumuz çalışmayı durdurmuştuk. Bu konuyla ilgili Bakanlığa da bir şikayet söz konusuydu ve bu konu dün bir karara bağlandı. Karar bize geldi, tebliğ edildi. Bize ulaşan tebligatta, ‘Belediye Başkanı Çetin Akın hakkında iddia olunan suçlamaların yersiz olduğu kanaatine varılmış olup söz konusu dosya kaymakamlık kurulu kararıyla işlemden kaldırılmıştır’ deniliyor. Biz belediyemizden kasamıza oradan yaklaşık 3 milyon TL gibi bir gelir elde ettik, yaklaşık 3 milyon TL gibi bir gelir daha elde edecektik. Ama maalesef komisyonlarımızda karar alamadığımız için sözleşmemizi fesh etmiştik. Bizim fesh ettiğimiz noktada da böyle bir karar var hayırlısı olsun diyelim.”
“Toplamda 5 yıl içerisinde Turgutlu Belediyesine ait 219 malımız satılmış”
Biz göreve geldiğimiz günden bu yana İller Bankasından kullanılan 3 Milyon 823 Bin 681 Lira kredi, özel bir bankadan kullanılan kredi için 1 Milyon 123 Bin 522 Lira, kamu bankasından kullanılan iki kredi için 2 Milyon 269 bin 069 Lira, toplamda bu gün itibariyle ödemiş bulunuyoruz. Yaklaşık 11 ayda ödediğimiz kredi borçları, iller bankası ve özel bankalar olmak üzere 7 Milyon 839 Bin 035 Lira. Kalan kredi borcumuz 10 Milyon 861 Bin 167 lira.
Arkadaşlar ben bugüne kadar bir lira kredi kullanmadım. Belediyeye ait hiçbir yeri satmadım.
Son beş yıl içerisinde; 2014 yılında 70 adet, 2015 yılında 79 adet, 2016 yılında 32 adet, 2017 yılında 22 adet, 2018 yılında 14 adet, 2019 yılında seçimden hemen önce 2 adet, toplamda 5 yıl içerisinde Turgutlu Belediyesine ait 219 malımız satılmış. Satış bedeli 17 Milyon 887 Bin 045 Lira. Ve her geçen gün bir şokla uyanıyoruz.
2010 yılından kalan elektrik borcu şimdi kesildi
Geçen hafta iller bankasından gelen payımızdan 620 bin lira kesinti yapıldı. Neden olduğunu sorduğumuzda dediler ki; Türkiye Elektrik Kurumu özelleştirilmeden önce Turgutlu Belediyesinin borcu varmış. Borç 2010 yılından önce, 2010 yılında önce bir borç için toplamı 743 Bin lira 620 bin lirasını tek seferde kesiyorlar. En başta açıkladığımız borçlar içerisinde bu borç yoktu. İnşallah başka şoklarla karşılaşmayız. 2005 yılında belediye şantiye arazisi için kira sözleşmesi yapılmış bugüne kadar hiçkimsenin aklına gelmemiş neden yeni akıllarına geldi arkadaşların. Belli bir süreç yaşadık. Bu sürecin sonunda 528 bin lira kira talepleri var. Nedense bugüne kadar hiç kimsenin aklına gelmemiş. Nedense bizim karşımıza geliyor arkadaşlar. Kasamızda bu gün itibariyle 1 milyon lira para var. Bu para biraz daha fazlaydı. Ama bu sürpriz iller bankası kesintisiyle biraz dara düştük. Ama bütün bunlara rağmen biz ekonomik dengemizi oturttuk, sağlıklı bir şekilde yürüyoruz. İşçimize, esnafımıza vadesi geçmiş, sıkıntıya sokacak borcumuz yok.”