• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DAKİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NÜFUSA ORANLA 8 KAT FAZLA

TURGUTLU'DAKİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NÜFUSA ORANLA 8 KAT FAZLA

TURGUTLU'DAKİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI NÜFUSA ORANLA 8 KAT FAZLA
Editor: Turgutlu Manşet
10 Ağustos 2020 - 16:28

2020 yılının Mart ayında Türkiye'de ilk vakanın görülmesiyle birlikte başlayan koronavirüs mücadelesi devam ederken Turgutlu'da da son günlerde artan vaka sayılarında bir türlü istenilen düşüş sağlanamıyor.
Mayıs ve Haziran aylarında Covid-19 hastalarında düşüş görülen Turgutlu'da Temmuz ayının sonlarında vakalar tekrar yükselişe geçmiş ve Turgutlu Devlet Hastanesinde 160 civarında hasta tedavi altına alınmıştı.
5 Ağustos tarihinde Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç bazı Covid-19 vakalarının tedavilerine evlerinde devam edilmeye başlandı.
Alınan bu karar ile birlikte Turgutlu'da da durumu ağır olmayan vakalar evlerinde tedavi görüyor ve filyasyon ekipleri tarafından takip ediliyor.
Bu nedenle Turgutlu Devlet Hastanesi Covid servislerinde yatan hasta sayısında düşüş olduğu ancak evde tedavi görenlerle birlikte toplam hasta sayısının 180'e yakın olduğu öğrenildi.
Vatandaşların maske takmaması, sosyal mesafeye uymaması ve hijyen kuralını uygulamaması durumunda vakalarda çok daha fazla artış olacağı iddia ediliyor.
TURGUTLU'DA 8 KAT FAZLA
Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamalarının ardından Türkiye'de yaklaşık 11 bin 200 aktif koronavirüs vakası bulunuyor. Turgutlu'daki aktif vaka yaklaşık 180 civarında, bu rakam Türkiye aktif vaka ortalamasının %1.6'sına tekabül ediyor. Turgutlu'nun nüfusu Türkiye nüfusunun % 0.20 sine tekabül ettiği düşünüldüğünde Turgutlu'daki aktif koronavirüs vaka sayısının nüfusa oranla yaklaşık 8 kat fazla olduğu görülüyor.