• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR EKİLDİ

TURGUTLU'DA YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR EKİLDİ

TURGUTLU'DA YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR EKİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
25 Kasım 2020 - 13:10

Tarımsal Araştırma ve Politikalar Müdürlüğü'nün geliştirdiği yerli ve milli buğday tohumu, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprakla buluşturuldu.
Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yerli ve milli buğday çeşitlerinin, Turgutlu'da belirlenen parselden toprakla buluşturulduğu belirtildi.
Turgutlu'da gerçekleştirilen buğday tohumlarının ekimi, Tarım ve Orman İlçe teknik personel ile üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ekim sırasında üreticiye yerli ve milli tohum çeşitleriyle ilgili gerekli bilgiler verdi.
Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü  sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı; "Yerli ve milli tohumlarımızın ulaşmadığı çiftçimiz kalmasın sloganıyla yola çıkılarak, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) arasında 12.12.2019 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Enstitü Müdürlüklerimiz ile TSÜAB'a üye özel sektör firmaları tarafından tescil ettirilen yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları ilimizde devam ediyor" denildi.