• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

TURGUTLU’DA TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

TURGUTLU’DA TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
Editor: Turgutlu Manşet
05 Ağustos 2022 - 12:47

Turgutlu’da üzüm üreticilerine organik tarım için 61 bin 992 adet FEROMON kapsül dağıtımı gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü (BÜGEM) tarafından desteklenen, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Amacım Organik, Mücadelem Teknik" projesi kapsamında ilçemiz Musacalı Mahallesi’nde tarla günü etkinliği düzenlenerek, organik üretim yapan üzüm üreticilerine Feromon Kapsül dağıtımı yapıldı.
Dağıtımı yapılan kapsüllerin %75’inin hibe %25’inin ise çiftçi katkısıyla sağlandığını ifade eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa ÇALLI; “Turgutlu İlçemizde organik bağ alanlarında feromon kapsül uygulamasını arttırmak amacıyla Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı 18 üreticimize 61.992 adet feromon kapsül dağıtımı gerçekleştirdik. Proje 1.000 dekar alanda uygulanmaktadır. Salkım Güvesi zararlısı asmada tomurcuk ve çiçek evresinde, tomurcuk ve çiçekleri zarara uğratarak dökülmeye neden olur ve böylece seyrek taneli salkımlar oluşur. Larvalar, asmanın koruk ve olgunlaşma dönemlerinde ve olgun tanelerde beslenerek verim ve kalitede düşüşe neden olur. Bağda salkım güvesine karşı kullanılan organik tarım ilaçlarının pahalı olması ve yılda ortalama 4 defa ilaçlama yapılması gerektiği için bu zararlıya karşı mücadelede feromon kullanımı önem kazanmaktadır. Biyoteknik mücadele uygulaması fazla iş gücü gerektirmez ve daha ekonomiktir. Çevre ve insan sağlığına dost bir uygulamadır” dedi.
Etkinlikte yaptığı konuşmada Kaymakamımız Ali YILMAZ, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür çalışmaların, çevre ve insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu, yaygınlaşması ve artarak devam etmesi gerektiğini belirten konuşmasının ardından, üreticilerin görüşlerini aktarmaları ve bağ alanında incelemelerde bulunulması ile tarla günü sona erdi.
Programa, Kaymakam Ali YILMAZ, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, Manisa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Melikşah TAŞKIN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen KAYA, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa ÇALLI, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli öğretim üyeleri, BASF Firma yetkilileri, İl ve İlçe Müdürlüklerinin konu sorumlusu teknik personelleri ile üreticiler katıldı.