• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA ORMAN TAHRİBATI HAVAİ HATLA ENGELLENİYOR

TURGUTLU’DA ORMAN TAHRİBATI HAVAİ HATLA ENGELLENİYOR

TURGUTLU’DA ORMAN TAHRİBATI HAVAİ HATLA ENGELLENİYOR
Editor: Turgutlu Manşet
23 Temmuz 2020 - 19:08

Turgutlu'da ormanların bakımı ve gençleştirmesi çalışmalarında üretime konu olan orman ürünlerini ormandan çıkarmak için havai hat sistemi kuruldu.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğüne tahsisi yapılan havai hattı ve traktör tipi sürücü vinç ilk olarak Turgutlu Orman işletme Şefliğinde kullanılmaya başlandı.
Üretim işlerinde çalışanlara kolaylık sağlayan ve orman emvalinin taşınması esnasında orman toprağı ve genç fidanlara zarar vermeden teknik bir çalışma imkanı sunan havai hat iş gücü ve zamandan da büyük oranda tasarruf sağlıyor.
Çalışmalara ilişkin bilgi veren Turgutlu Orman İşletme Şefi Engin Çar; Turgutlu Güney Mahallesi Oyukbaşı Mevkii’nde gerçekleştirilen bakım ve rehabilitasyon çalışmalarında ortaya çıkan orman ürünlerini taşımak için normal şartlarda bu engebeli araziye haftalarca uğraşarak kamyonlar için bir yol yapılması dolayısıyla orman toprağının da tahrip olması gerekiyordu. Ancak Orman Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Orman İşletme Müdürlüğümüze tahsis edilen 500 metre kullanım uzunluğunda taşıyıcı halata sahip ve 2 bin 500 kilogram taşıma kapasiteli havai hat ile haftalarca sürecek bir çalışmayı 1-2 günde bitirdiklerini söyledi.
Orman İşletme Şefi Engin Çar ormancılık çalışmalarının açık arazide yapılan dünyanın en tehlikeli isler sınıfında olduğu bunun için de iş sağlığı ve güvenliği kurallarına da büyük bir özen ve dikkat gösterdiklerini sözlerine ekledi.