• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

TURGUTLU'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

TURGUTLU'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
19 Ekim 2019 - 13:04 - Güncelleme: 19 Ekim 2019 - 14:54

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turgutlu Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Gürel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
Törende bir konuşma yapan Gürel, 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak kabul eden devlet büyüklerine teşekkür etti.
Gürel açıklamasında; "19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, Muhtar günü olarak kabul edilmiştir.
Muhtarlık hizmeti; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olduğu aşikârdır. muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer muhtarlıklarımız olduğundan çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık , vatandaşlarımızın hem sevinçte hem de hüzünde  her zaman yanında ve hizmetindedir. 
Bu vesileyle mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri ve şükran duygularını hak etmektedirler.  
 Sevgili muhtar arkadaşlarım, bugünü burada bize Muhtarlar Günü kutlamamıza vesile olan Sayın Kaymakamımız Ali Yılmaz  Bey’e Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın  Beye  ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyor  Bölgemizde huzur ve güvenin sağlanması yönünde üstün gayret ve çabalarını esirgemeyen Emniyet Müdürlüğü’ne, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ayrıca tüm kamu kuruluşlarına da teşekkür ediyorum.  
BU anlamlı günde Muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk başarılar diliyorum ve Barış Pınarı Harekatı'nda canlarını vererek şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum ve bugün bu mücadeleyi sahada veren Mehmetçiğimize başarılar diliyorum." İfadelerine yer verdi.
Törene, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halim Karaer, Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.