• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA MASKE DİKİM PROJESİ BAŞLADI

TURGUTLU’DA MASKE DİKİM PROJESİ BAŞLADI

TURGUTLU’DA MASKE DİKİM PROJESİ BAŞLADI
Editor: Turgutlu Manşet
15 Ekim 2020 - 12:42

Turgutlu Kaymakamlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR Turgutlu Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Turgutlu Halk Eğitimi Merkezi maske üretimine başladı. 
Öncelikle sosyal mesafe, hijyen ve dezenfektan şartlarının sağlanarak açılacak olan iki kursta 24 kursiyer görev alacak. 354 saat olarak planlanan kurslarda kursiyerlerin gerekli eğitimleri alması üzerine maske üretimine geçilecek. İhtiyaç duyulan kurs malzemeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilecek. İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğü de kursiyerlerin ücretlerini ödeyecek. Üretilen maskeler Kaymakamlık bünyesinde Vefa Destek Grupları başta olmak üzere kamu kurumlarında değerlendirilecek. 
Kaymakamımız Ali YILMAZ ve eşi Esra ELİGÜZELOĞLU YILMAZ ile birlikte bugün başlayan kursları ziyaret edip öğretmen ve kursiyerlerle görüştüler. Ziyarette Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran ŞEN,  İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Mutlu Serkan ARSLAN ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayrettin USLU’da hazır bulundu. Kaymakam YILMAZ, kursiyerlere hayırlı olsun dileklerinden sonra: “Bilindiği üzere koronavirüsü salgını bütün dünyayı etkisi altına almış birçok ülkede önleyici tedbirler uygulanmaya başlanmıştır. Salgın döneminde ülkemiz salgınla mücadelede de etkin ve yetkin bir rol üstlenerek 150’den fazla dünya ülkesine tıbbi yardım malzemesi ulaştırmıştır. An itibari ile koronavirüsü dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında yapılan değerlendirmeler dikkate alınacak olursa tıbbi cerrahi maske kullanım ihtiyacının ne denli arttığı günlük vaka istatistiklerinden de anlaşılmaktadır. Bu konuda bir proje başlatan kurumlarımıza ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.