• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KAMPANYASI BAŞLADI

TURGUTLU’DA KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KAMPANYASI BAŞLADI

TURGUTLU’DA KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KAMPANYASI BAŞLADI
Editor: Turgutlu Manşet
16 Kasım 2020 - 16:54

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 'Bir Nefes Sıhhat İçin Maske Dikim' projesi kapsamında üretilmeye başlanan 300 bin maskenin dağıtımına başlandı.
Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR tarafından hayata geçirilen 'Bir Nefes Sıhhat İçin Maske Dikim' Projesiyle Turgutlu Halk Eğitim Merkezi'nde açılan 2 kursta 24 kursiyer tarafından 300 bin maskenin üretimine başlandı.
Proje kapsamında üretimi yapılan 3 bin maskenin dağıtımı Turgutlu Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikle vatandaşlara dağıtıldı.
Turgutlu'da son aylarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı hastaların sayısının arttığını bildiren Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz yaptığı konuşmasında vatandaşları Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara uymalarını istedi.
Etkinliğe Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, İlçe Sağlık Müdürü Bilgihan Hasyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, resmi daire başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 
Kampanya Kapsamında:
1. Turgutlu’da halkın yoğun bulunduğu noktalara farkındalık pankartlarının asılması,
2. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarınca sosyal medya iletişim kaynaklarından personel ve üyelerine yönelik farkındalık oluşturacak uyarıcı görsellerin paylaşılması,
3. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul ve kurumların sosyal medya iletişim kaynaklarından öğrencilere ve velilere yönelik farkındalık oluşturacak uyarıcı görsellerin paylaşılması,
4. Yerel basın ve yerel sosyal medya platformlarından farkındalık oluşturacak uyarıcı görsellerin paylaşılması,
5. Turgutlu Müftülüğünce Camilerde farkındalık oluşturacak vaazların verilmesi,
6. Turgutlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Turgutlu İş Kurumu Merkezi Müdürlüğü ve Turgutlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile “Bir Nefes Sıhhat İçin Maske Dikim Projesi” kapsamında üretilen maskelerin halkımıza dağıtılması.
Planlanmaktadır.