• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA KASIM AYINDA 273 GÖZALTI 39 TUTUKLAMA

TURGUTLU’DA KASIM AYINDA 273 GÖZALTI 39 TUTUKLAMA

TURGUTLU’DA KASIM AYINDA 273 GÖZALTI 39 TUTUKLAMA
Editor: Turgutlu Manşet
03 Aralık 2021 - 12:45

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kasım 2021 ayı içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 273 şüphelinin gözaltına alındığı ve adli makamlara çıkarılan 39 şahsın çeşitli suçlardan tutuklandığı bildirildi.
İlçe Emniyet müdürlüğünden ilçe genelindeki çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçemiz Polis Sorumluluk Bölgesinde 01 Kasım 2021 ile 30 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen Adli Olaylarda;
Çeşitli suçlardan 273 şüpheli yakalanmış, 39 şüpheli Adli makamlarca tutuklanmış, 
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı İnfaz Büro tarafından yapılan çalışmalar kapsamında;
Çeşitli suçlardan, haklarında 24 YIL 3 AY 6 GÜN ile 3 GÜN arasında değişik yıl ve günlerde kesinleşmiş hapis cezası bulunan 24 şahıs yakalanarak cezaevine gönderilmiştir.
Operasyonel Çalışmalar Kapsamında ise;
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda, 19 şüpheli yakalanmış, şüphelilere ait 46.15 gram esrar, 8,69 gram metamfetamin, 4 gram bonzai, 3 adet lyrica uyuşturucu hap, 5000 TL uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen para, 1 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan aparat ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiş, 10 şüpheli Adli Makamlarca tutuklanmış, 9 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
Asayiş Büro Amirliği’mize gelen bir şahsın, Ankara ilinden gelerek 8.000 TL para vererek karşılığında gömü altını almak için bir şahıs ile anlaştığını ve altınları bozdurmaya gittiğinde sahte olduğunu anlaması üzerine yapılan operasyonda, 1 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheli Adli Makamlarca tutuklanmıştır.
Kıraathanede kumar oynandığı ile ilgili ihbar neticesi yapılan operasyonda, 3 şüpheli yakalanmış, 1 şüpheliye Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama suçundan adli işlem yapılmış, 2 şüpheliye idari para cezası uygulanmış, işyerinde 13 adet okey taşı, 52 adet oyun kağıdı ve 200 TL paraya el konulmuş, 1 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
İlçemizde meydana gelen Kasten Öldürme olayında, nişan törenin de çıkan kavga sonucunda bıçak ile 1 şahsın öldürülmesi neticesinde şüpheli şahıs suç aleti bıçak ile birlikte yakalanmış, 1 şüpheli Adli Makamlarca tutuklanmıştır.
Apartman dairesinde kendilerini Narkotik polisi olarak tanıtan iki şahsın olduğu ve birisinin silahlı olduğu ihbarı ile yapılan operasyon sonucu, gerçekte polis olmayan 2 şahıs yakalanmış, şahısların yapılan üst aramasında seri numarası kazınmış halde Sig Sauer P226 model silah ve silaha ait 3 adet fişeğe el konulmuş, yakalanan 2 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
İlçemizde farklı zamanlarda meydana gelen bacakları kesilmiş ve öldürülmüş halde bulunan 4 kedinin failini yakalamak için Asayiş Büro Amirliği tarafından yapılan araştırmalar sonucu, kedileri büyü yapmak için ayaklarını kesip öldürdüğü iddiası ile 1 şüpheli yakalanmış, şahsın yapılan ev aramasında büyü için kullanılan yılan derisi, eşek kılı, dev tüyü, domuz yağı ve büyü yapmak için kullanılan çeşitli kitaplar ele geçirilmiş, 1 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
İlçemiz geneli meydana gelen Yağma (Gasp) olaylarının yapılan çalışmalarında, 4 olayın meydana geldiği, şikayetçilere ait toplam 10.100 TL para ve 1 cep telefonunu gasp eden 5 şüpheli yakalanmış,  5 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
İlçemiz geneli meydana gelen Cinsel Taciz, Cinsel İstismar ve Cinsel Saldırı olaylarının yapılan çalışmalarında, 4 olayın meydana geldiği, meydana gelen olaylarda 4 şüpheli yakalanmış, 2 şüpheli Adli Makamlarca tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
Covid-19 ile mücadele kapsamında yapılan kontrollerde, ev karantinası bulunan 669 adres ve adreste bulunması gereken 1229 şahıs kontrol edilmiş, ev karantinasına uymadığı tespit edilen 10 şahıs hakkında Adli işlem başlatılmıştır.
İlçemiz genelinde yapılan trafik uygulamalarında, 2485 araç ve motosiklet kontrol edilmiş, kontrollerde 601 motosiklet ve araca cezai işlem uygulanmış, 76 araç ve motosiklet trafikten men edilmiştir. 
Meydana gelen çeşitli hırsızlık olaylarında, suçüstü 3 şahıs yakalanmış, hırsızlık malı 3 motosiklet ve İzmir ilinden çalıntı 3 jeneratör ele geçirilmiş, 3 şüpheli hakkında soruşturma Savcılıkça devam etmektedir.
Ayrıca meydana gelen çeşitli adli veya idari olaylarda, 6 ruhsatsız tabanca ve 4 av tüfeği ele geçirilmiş, tabancalara ait 28 fişeğe ve av tüfeklerine ait 3 kartuşa gerekli adli ve idari işlemlerin yapılabilmesi için el konulmuştur.”