• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI GÜNÜNE DESTEK

TURGUTLU’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI GÜNÜNE DESTEK

TURGUTLU’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI GÜNÜNE DESTEK
Editor: Turgutlu Manşet
25 Kasım 2020 - 13:12

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Nedeniyle Stant Kuruldu
Kaymakam Ali Yılmaz, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Turgutlu Kaymakamlığı koordinesinde Turgutlu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Turgutlu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Ortapark’ta açılan standı ziyaret etti. 
Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla açılan stantları ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sırasında İlçemizde kadına yönelik şiddete karşı yürütülen çalışmalara değinen Kaymakamımız, “25 Kasım, kadına yönelik şiddetle mücadele günü kapsamda Turgutlu Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Turgutlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Turgutlu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte farkındalık standı açtık. Stantta özellikle İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtılıyor. KADES uygulaması şiddete karşı tek dokunuş. Akıllı telefonlara indirilen uygulamalar vasıtasıyla kadınlarımız; şiddete maruz kaldıklarında tek tuşla emniyet birimlerine ulaşabiliyorlar ve bu tek tuşla beraber konumları düşüyor. Çok hızlı bir şekilde Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimiz olay yerine intikal ediyor. Şuan farkındalık yaratmak için kurduğumuz stant vesilesiyle kadınlarımız haklarını öğreniyorlar ve yalnız olmadıkları konusunda bilgilendiriliyorlar” dedi.
Ziyaret sırasında Kaymakam Ali Yılmaz’a eşi Esra Eligüzeloğlu Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdür V. Halil İbrahim Baştürk, Turgutlu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Suudi Arslan ve Turgutlu Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Tuğran Şen eşlik etti.