• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA HAYAT KURTARACAK PROJE

TURGUTLU’DA HAYAT KURTARACAK PROJE

TURGUTLU’DA HAYAT KURTARACAK PROJE
Editor: Turgutlu Manşet
01 Ağustos 2022 - 16:32

Manisa’nın Turgutlu ilçesi eski belediye binası giriş katında, pazartesi günü düzenlenen törenle açılan Türk Kızılay Kan Alma Birimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Açılış töreni sırasında Nikah Salonunda hayatlarını birleştiren Hatice ve Adem Gül çifti de nikah töreninin ardından Kan Alma Birimine gelerek kan bağışında bulundu ve evlenecek çiftleri kampanyaya destek olmaya davet etti.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Türk Kızılay Kan Alma Birimi düzenlenen törenle hizmete girdi. 
Turgutlu Belediyesi ve Türk Kızılay Manisa Şubesi tarafından hayata geçirilen proje ile eski belediye binasında hizmete başlayan Türk Kızılay Kan Alma Birimi sayesinde bağışçılar, konforlu ve hijyenik bir ortamda kan bağışında bulunabilecek, nikah işlemleri için belediyeye başvuran vatandaşlardan ise nikah işlemleri öncesi kan bağışında bulunmaları talep edilecek.
Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu "Kan bağışında Manisa il ve ilçeleri olarak iddialıyız. Bu iddiamızı daha da perçinlemek istiyoruz. Yaklaşık 3 ay önce 5 büyük ilçemize kan alma merkezi kazandırma amacıyla çıktığımız yolda Soma'yı tamamladık, bugün Turgutlu'muzun açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Akabinde Akhisar, Salihli ve Alaşehir'le devam edeceğiz. Daha sonrada daha küçük ilçelerimizle devam edeceğiz" dedi.
Belediye başkanlığını kazandığım günden sonra en mutlu günüm diyen Turgutlu Belediye başkanı Çetin Akın, "Bugün, Hilal-i Ahmere 100 yıl önce tahsis edilmiş olan bu mekanı Türk Kızılay'a tahsis etmekten, hem de güzel bir proje başlatmaktan mutluyuz. Projemizde şu, Türk Kızılay Kan Alma Birimimizin üst katı Nikah dairesi, nikah başvurusu yapmadan önce kan bağışında bulunmalarını istiyoruz, böyle bir kampanya başlatıyoruz. Belki de bu da Türkiye'de bir ilk olacak. Tabi bu zorunlu değil. Nikah başvurularını yapmadan önce gelip kan bağışında bulunacak hemşehrilerimizden sonrasında da nikah başvurularını alacağız" dedi.
Düzenlenen törene, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, Türk Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu, Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, Manisa Kan Merkezi Müdürü Dr. Ali İsmet Nardal, Belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.