• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI

TURGUTLU'DA EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI

TURGUTLU'DA EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI
Editor: Turgutlu Manşet
15 Kasım 2021 - 12:01

Kaymakam Yılmaz “Bi Hareketine Bakar Hayat” Ana Temalı Emniyet Kemeri Uygulamasına Katıldı.
Kaymakam Ali Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen trafik denetimine katıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen emniyet kemeri denetimine katılan Kaymakam Yılmaz, trafik ekipleri ile birlikte araç sürücülerine, trafikte emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası can kaybı riskini %45 ağır yaralanma riskini %60 azalttığını belirten el broşürü ile “Bi Hareketine Bakar Hayat” konulu "araç kokusu" ve maske dağıttı.
“Emniyet Kemeri Can Güvenliğimizin Yarısı”
Kaymakam Yılmaz, “İlçemizin trafik yoğunluğu olan Atatürk Bulvarı’nda emniyet kemeri kullanımını denetledik. “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı projesinin önemine değinerek, “Bi Hareketine Bakar Hayat” diye isimlendirdiğimiz ve bu hareketinde emniyet kemerini takma hareketi olarak belirttiğimiz bir projedir.  Trafikte emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası can kaybı riskini %45 ağır yaralanma riskini %60 oranında azalttığı bilimsel bir gerçek olarak kanıtlandı. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de hız sınırı, emniyet kemeri kullanma gibi konularda trafik kurallarına uyulması için ciddi bir kampanya yürütülüyor. Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız, lütfen emniyet kemerimizi takalım, motosiklet kazalarında ciddi düzeyde koruyuculuğu olduğu ispatlanan kask kullanımını ihmal etmeyelim, yorgun ve uykusuz araç kullanmayalım, araç kullanırken telefonla konuşmayalım, hız limitlerine uyalım ve şerit ihlali yapmayalım. Bugün Turgutlu’da bazı hemşehrilerimiz ve sürücülerimizle sohbet etme imkânı bulduk. Onları gözlemledik. Emniyet kemeri kullanımında ciddi bir artışın olduğunu görüyoruz. Toplumun her kesimini içine alan projeleri hayata geçirme konusunda kararlıyız. Somut olarak da güzel sonuçlarını görüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan desteklerini beklediğimizi ifade etmek isterim” dedi.