• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA 'BAĞIMLILIKLA MÜCADELE' TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA 'BAĞIMLILIKLA MÜCADELE' TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA 'BAĞIMLILIKLA MÜCADELE' TOPLANTISI YAPILDI
Editor: Turgutlu Manşet
23 Ocak 2020 - 13:31

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kaymakam Ali Yılmaz başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
“Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu” (BMİKK) 2020 yılının ilk toplantısı, ülke genelinde eş zamanlı olarak 22 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 10:00’da Kaymakam Ali Yılmaz başkanlığında Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda; İçişleri Bakanlığının 09.01.2020 tarihli Toplantı Genelgesindeki hususlar;
– Metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelilk çalışmaların gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesi,
– Uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi,
– Öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak kent güvenlik yönetim sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonun sağlanamayan okullarda ise güvenlik kameralarının kurulmasına ilişkin son durumun ele alınması,
– Okul ve çevrelerinde güvenliğin arttırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamaların değerlendirilmesi,
– Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerinde uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmaların kontrol edilmesi,
– Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinin ele alınması,
– Gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin gözden geçirilmesi,
2. İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Bağımlılıkla Mücadele kapsamında Manisa Valiliğinde Yürütülen Eylem Planı hakkında bilgi verilmesi.
3. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Bağımlılıkla Mücadele Projeleri,
4. Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun tarafından Bağımlılık İle Mücadele konulu sunum.
5. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ‘’sportif ve sosyal faaliyetler içeren kurslara Denetimli Serbestlikten yararlanan çocuklara öncelik verilmesi ve listenin Kaymakamlığa sunulması’’ hakkında bilgi vermesi.
6. İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan bölgelerin tespit edilip güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmalarının gözden geçirilmesi.
7. Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 4207 sa. Tütün ve Tütün Ürünlerinin Kapalı Alanda İçilmemesi Hakkındaki Kanun kapsamında yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesi.
8. Kurul Üyesi Kurumların Bağımlılık alanındaki kurumsal faaliyetlerinin icmali, yaşadıkları sorunlar ve gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetler.
Bağımlılıkla Mücadele toplantısındaki gündemde bulunan maddeler görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, konuk olan Yeşilay Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun Yeşilay ve YEDAM’ın yürüttüğü iş ve işlemler hakkında bilgi verdi. Kaymakam Ali YILMAZ, “ bağımlılıkla mücadele konusuna önem verdiklerini, gerekli çalışmaların yerine getirilmesini hassasiyetle takip ettiğini ve kendileriyle yakın işbirliğinde bulunacaklarını” ifade etti.
“Bağımlılıkla Mücadele “konusunda yapılan genel bilgilendirmenin ardından bundan sonraki dönemde kurum ve kuruluşlarca alınacak koruyucu ve önleyici tedbirler ile yapılması gereken çalışmalar hakkında kararlar alınarak her üç ayda bir Kurulun toplanarak yapılan çalışmaların değerlendirilmesi kararlaştırıldı.