• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA 4.500 ADET KAYISI FİDANI DAĞITILDI

TURGUTLU’DA 4.500 ADET KAYISI FİDANI DAĞITILDI

TURGUTLU’DA 4.500 ADET KAYISI FİDANI DAĞITILDI
Editor: Turgutlu Manşet
29 Aralık 2020 - 12:52

İhracata Yönelik Erkenci Yarı Bodur Kayısı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Turgutlu İlçesinde toplam 15 üreticiye 4.500 adet erkenci yarı bodur kayısı fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Fidan dağıtım etkinliğine Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, konu uzmanı teknik personeller ile üreticiler katıldı.
Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Ülkemizde tarım; hızla artan nüfusun yiyecek ve tarımsal ürün ihtiyaçlarını karşılayacak, tarıma dayalı sanayimizin istediği özellikte hammadde ihtiyacını devamlı karşılayacak, ihracatımızda önemli bir yeri olan tarımsal ürünleri yetiştirecek ve sanayimizin gelişmesi için yıldan yıla artan döviz ihtiyacını karşılayacak olan önemli bir kaynaktır.
Yörede yaşayan çiftçi ailelerini meyve yetiştiriciliği için teşvik ederek geçim kaynağı teminine yardımcı olmak, ürün desenini çeşitlendirmek, kısıtlı olan tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmektir. Bölgedeki üreticilere örnek teşkil etmek, bölgede meyve yetiştiriciliği yönünden tarımsal faaliyetlerin gelişmesini sağlayarak öncelikli olarak bölgenin ihtiyacını karşılamak, aile ve yurt ekonomisine katkı sağlamak, kırsal kesimden göçü önlemek, bilinçli üretimler sonucu yeni iş sahalarının oluşturulması ve işsizliği azaltmak amaçlanmaktadır.
Bölgede kiraz yetiştiriciliğinin yaygın olması, buraya çok sayıda ihracatçı firmanın gelmesine vesile olmaktadır. İhracatçı firmaların kayısı ihracatı da yaptıkları, özellikle de erkenci yarı bodur kayısının yurtdışında piyasası olduğundan bu çeşit kayısılara rağbet etmektedirler. Bu projenin uygulanması sonucunda bölgeden yapılacak kayısı ihracatıyla hem çiftçi ekonomisine, hem bölge ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacaktır. Ayrıca bölgede erkencilik olduğu için yurtiçi piyasada da tercih edilen çeşit olarak göze çarpmaktadır.
Turgutlu İlçemizde toplam 15 üreticimize 4.500 adet erkenci yarı bodur kayısı fidanı dağıtımı yaptık. Fidanların alımı Genel Bütçeden %75 oranında karşılanmış olup %25’i ise çiftçi tarafından ödenecektir fidanların fiyatı 15 TL’dir” dedi.