• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU’DA 2021 SONUNA KADAR 200 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

TURGUTLU’DA 2021 SONUNA KADAR 200 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

TURGUTLU’DA 2021 SONUNA KADAR 200 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
Editor: Turgutlu Manşet
11 Kasım 2021 - 12:53

Turgutlu’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü sebebiyle fidan dikimi programı düzenlendi.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak “Bir Fidan Bir Nefes” sloganıyla “Milli Ağaçlandırma Günü” münasebetiyle 11 Kasım 2021 Perşembe günü İlçemiz Güney Mahallesinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Tüm Türkiye ile birlikte bugün saat: 11.11’de ilçemizde eş zamanlı yapılan fidan dikim etkinliğine Kaymakam Ali YILMAZ’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Çetin AKIN, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Ali BİÇER, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim KARAER, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Serkan BAŞ, Turgutlu Orman İşletme Şefi Nuri İZANLI, İlçe Kurum Müdürleri, mahalle muhtarları, üniversite öğrencileri, Turgutlu İlçe Müftülüğüne bağlı kuran kurslarında bulunan öğrenciler, ilçemiz lise öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Turgutlu’da 2021 yılının sonuna kadar 200.000 fidanın toprakla buluşacağını belirten Kaymakam YILMAZ: “11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü nedeniyle binlerce ağaç bugün toprakla buluşuyor. Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, çocuklarımıza en temel borcumuzdur. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de orman varlığımız artmaya devam edecek. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda konuşma yapan Turgutlu Orman İşletme Şefi Nuri İZANLI, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın himayelerinde gerçekleştirilen bu proje ile 2021 yılının sonuna kadar 84 milyon insanımızın her bir ferdi için 3 fidan olmak üzere toplam 252 milyon fidanın toprakla buluşturulması öngörülmüştür. Böylece hem orman varlığımız artacak hem soluduğumuz hava temizlenecek hem de su kaynaklarımızın verimli hale gelmesine katkı sağlayacak. Doğamız güzelleşecek ve doğal kaynaklarımız için büyük bir kazanç elde etmiş olacağız” dedi.