• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA 20 KİŞİ KORONAVİRÜS'TEN HAYATINI KAYBETTİ

TURGUTLU'DA 20 KİŞİ KORONAVİRÜS'TEN HAYATINI KAYBETTİ

TURGUTLU'DA 20 KİŞİ KORONAVİRÜS'TEN HAYATINI KAYBETTİ
Editor: Turgutlu Manşet
08 Temmuz 2020 - 17:00

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz Koronavirüs ile mücadele kapsamında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Yılmaz Turgutlu'da bugüne kadar virüsün sebep olduğu Covid-19 hastalığından 20 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.
Diğer yandan Turgutlu’da Koronavirüsü tedbirlerine uymayanlara bugüne kadar Toplam 1 milyon 127 bin 700 TL para cezası kesildiği belirtildi.
Turgutlu'da salgın hastalığa karşı işyerleri ve vatandaşların alması gereken tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanıyorve ayrıca suç teşkil eden eylemler için adli işlemler yapılıyor.
Şimdiye kadar İlçede, maske takma, sosyal mesafe, sokağa çıkma kısıtlaması, ev karantinası, faaliyeti geçici süre durdurulan işyerinin açılması kararlarını ihlalden dolayı çok sayıda cezai işlem yapıldı.
Bu kapsamda, bir açıklama yapan Kaymakam Ali Yılmaz şunları söyledi; “Turgutlu’da Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. Maddesi kapsamında şimdiye kadar 360 kişiye toplam 1.127.700 TL idari para cezası uygulanmış olup denetimlerimiz devam etmektedir. Hastalık seyrinin ilçemizde yüksek olması nedeniyle tüm tedbirlere mutlaka uymak zorundayız, uymayanları da uyarmak ve gerekli işlemleri yapmak hepimizin bu dönemde en önemli görevidir. 1 Haziran’dan itibaren Ülke genelinde normalleşmeye geçişle birlikte ilçemizde de vaka sayıları maalesef artmaya başladı ve alınan tüm tedbirlere rağmen, günlük ortalama vaka sayılarımız hala yüksek seyretmekte. Geçtiğimiz Haziran ayında günlük ortalama vaka sayımız 10 civarında gerçekleşti. Turgutlu Devlet Hastanemiz ve tüm sağlık teşkilatımız olağanüstü başarılı-yorucu bir mücadeleyle süreci götürdü. Ancak yine de şimdiye kadar Turgutlu’da 20 vatandaşımızı Covit-19 virüsüyle ilişkili hastalıklardan kaybettik. Yani bu demektir ki sokakta karşılaştığımız her bir kişi hastalık virüsü taşıyanlarla temas etmiş olabilir. Bunu bilerek hareket etmek mecburiyetindeyiz. Vatandaşımız bunların farkında olmalı ki hastalığa karşı toplumsal bilinç düzeyimizi arttırabilelim.
“Normalleşme” adımlarını maalesef bir çok kişi yanlış anlıyor. Tüm Dünyanın ve Ülkemizin mücadele ettiği bu salgın hastalığa karşı “Kontrollü Bir Sosyal Hayat”  yaşamak durumundayız. Ancak alınan tedbirlere uyarak hayatımızı biraz normalleştirebiliriz. Aksi takdirde hastalığın ilçemizde çok hızlı yayılma riski devam etmekte olup son pişmanlık fayda etmeyecektir. Normalleşmeyi asla pandemi öncesindeki gibi hayatımıza kaldığımız yerden devam etmek olarak algılamamalıyız. Başta zorunlu olmayan sosyal faaliyetlerden-kalabalıklardan kaçınmak olmak üzere, toplumsal ortamlarda maske takma, insanlarla aramıza en az bir 1.5 metre sosyal mesafe koyma ve el hijyeni öncelikli olmak üzere temizlik konularına çok dikkat etmeliyiz. Kendimizi ve sevdiklerimizi ancak bu şekilde koruyabiliriz.”