• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA 172 HANE'DE ANTİKOR VE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILACAK

TURGUTLU'DA 172 HANE'DE ANTİKOR VE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILACAK

TURGUTLU'DA 172 HANE'DE ANTİKOR VE KORONAVİRÜS TESTİ YAPILACAK
Editor: Turgutlu Manşet
16 Haziran 2020 - 11:41

Koronavirüs salgınına karşı bağışıklığı tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde başlatılan antikor testi kapsamında Turgutlu'da 172 adreste test yapılacağı öğrenildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile 81 kentle birlikte Turgutlu'da da antikor testlerine başlanıyor.
Yapılacak çalışma için TÜİK, Türkiye genelinde 153 bin 577 hane belirledi. Filyasyon ekipleri de o adreslere giderek örnek topluyor. Amaç Türkiye’nin bağışıklık haritasını çıkartmak.
Konuyla ilgili olarak Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:”Korona salgınına karşı bağışıklık tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde başlatılan antikor testi Turgutlu ilçemizde 172 hanede yapılacak. Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere gidecek ekiplerimiz vatandaşımızın onayını alarak PCR olarak bilinen COVID-19 testi yapıp, kan alarak antikor düzeyini kontrol edecek. Test yapılan kişilerin aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumları ayrı ayrı raporlanacak. Elimizde adres dışında bilgi olmadığı için gelmeden önce haber verme durumu olmayacaktır. Bu konuda Turgutlu halkımızın desteklerini bekliyoruz. Ayrıca belirlenen adreslere mahalle muhtarları ile gidilecektir” ifadelerine yer verildi.