• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU'DA 1 GÜNDE 48 BİN 150 TL KORONA CEZASI KESİLDİ

TURGUTLU'DA 1 GÜNDE 48 BİN 150 TL KORONA CEZASI KESİLDİ

TURGUTLU'DA 1 GÜNDE 48 BİN 150 TL KORONA CEZASI KESİLDİ
Editor: Turgutlu Manşet
24 Eylül 2020 - 12:39 - Güncelleme: 24 Eylül 2020 - 15:29

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Çarşamba günü yapılan koronavirüs denetimlerinde kurallara uymayanlara 48 bin 150 TL para cezası kesildi. Yapılan açıklamada denetimlerin artırılacağı bildirildi.
Covid-19 salgınıyla mücadele çalışmaları kapsamında, son dönemlerde yapılan denetimlerine aralıksız devam eden Kaymakam Yılmaz, “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla ilçemizde hizmet veren Turgutlu Özdilek AVM ile Turgutlu Otogar’da maske, sosyal mesafe ve hijyen denetiminde bulundu. 
İlk olarak Turgutlu Özdilek AVM’de koronavirüsü salgını denetimleri gerçekleştirildi. AVM’de bulunan mağazaları tek tek dolaşan Kaymakam Yılmaz ve beraberindeki heyet, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda esnafa ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Ardından Turgutlu Otogarı’nda bulunan seyahat firmalarına tek tek dolaşarak denetlemelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, şehirlerarası yolculuklarda zorunlu olan HES kodu uygulamasına uyulup uyulmadığını denetledi. Seyahat firmaları çalışanlarına ve yolculara maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularında uyarılarda bulundu.
Denetimlerde Kaymakam Yılmaz, kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüsü Bilim Kurulu tarafından yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken diğer önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiği hususunda denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ve bu mücadeleyi birlikte kazanacağımızı belirtti.
23 Eylül 2020 tarihli Ülke genelinde yapılan denetimlerde Turgutlu' da 1077 adet denetim yapılmış olup, 48.150,00 TL tutarında para cezası uygulanmıştır.
Denetimlerde Kaymakam Yılmaz’a,  İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli ve kolluk kuvvetleri eşlik etti.