• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURGUTLU BELEDİYESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

TURGUTLU BELEDİYESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

TURGUTLU BELEDİYESİ TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI
Editor: Turgutlu Manşet
14 Ocak 2020 - 14:16

Turgutlu Belediyesi geçtiğimiz günlerde bir ilke imza attı.
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile Turgutlu Belediyesinde çalışan kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesine Türkiye'de ilk kez disiplin suçlarına “Kadınlara ve çocuklara karşı işlenecek tüm suçlarda iş akdi feshedilir” maddesi eklendi.
Turgutlu Belediyesinde Belediye İş Sendikası’ndan Genel-İş Sendikasına geçen 31 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2021 yıllarını kapsıyor. 
Her aşamasının belediyenin kadrolu işçilerinin onayıyla hazırlandığı belirtilen toplu iş sözleşmesinde; kadın işçilere bir gün regl izni ilk defa sözleşme maddesi olarak eklendi. Yasaya göre ikinci altı ayda bir buçuk saat olan süt izni iki saate çıkarıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ücretli izin, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramında ücretli izinlerin yanı sıra bayram ikramiyesi ilk kez sözleşmeye eklendi.
Turgutlu Belediyesi Genel-İş Sendikası üyesi işçilere Ramazan bayramında birinci yıl net 400 ikinci yıl 600 TL olmak üzere bayram ikramiyesi, Kurban Bayramı için ise ilk sene 1300 TL ikinci sene 1600 TL olmak üzere net bayram parası ödenecek. Eskiden bin lira olarak brütten ödenen izin yardımları nete çevrilerek ilk yıl 1200 lira ikinci yıl 1400 olmak üzere ciddi oranda zam yapıldı.