• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURBELDAK TÜRKMEN ŞELALESİNDE YÜRÜYÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

TURBELDAK TÜRKMEN ŞELALESİNDE YÜRÜYÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

TURBELDAK TÜRKMEN ŞELALESİNDE YÜRÜYÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ
Editor: Turgutlu Manşet
14 Nisan 2022 - 13:17

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) bu hafta Türkmen Şelalesi ve Türkmen geleneklerinin yaşatıldığı Obasya Köyündeydi. 
Her hafta farklı rotalarda yürüyüş ve tırmanış etkinlikleri düzenleyen TURBELDAK’ın bu haftaki rotası Yunt Dağı eteklerindeki Türkmen Şelalesi ve Obasya Köyü oldu. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde bir araya gelen doğaseverler, ilk olarak bölgenin en yüksek şelalesi olan Türkmen Şelalesi’ne yürüyüşünü gerçekleştirdi. Katılımcılar ardından Türkmen geleneklerinin yaşatıldığı Obasya Köyüne giderek yürüyüşlerini tamamladılar. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve yaklaşık 6 km süren parkur neşe içerisinde sona erdi. 
Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Bu hafta bir doğa harikası olan Türkmen Şelalesi diğer adıyla Uçansu Şelalesinde ve sonrasında İç Asya göçebe halklarının yüz yıllardır kullandığı yuvarlak planlı ve keçe kaplı portatif evler olan yurtlardan oluşmuş bir oba planının yer aldığı Obasya Köyündeydik. Sorunsuz bir şeklide biten etkinlik sonunda katılımcılarımızın yorgunluğa rağmen keyifli olması hem spor yapıp hem de doğadan memnun ayrılması bizleri de mutlu etti. Yürüyüşüme katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.