• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURBELDAK’TAN ATA’YI ANMA TIRMANIŞI

TURBELDAK’TAN ATA’YI ANMA TIRMANIŞI

TURBELDAK’TAN ATA’YI ANMA TIRMANIŞI
Editor: Turgutlu Manşet
17 Kasım 2021 - 12:17

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde “Ata’yı Anma Tırmanışı” gerçekleştirdi. 
Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı TURBELDAK, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nü unutmadı. TURBELDAK, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 83. yılında düzenlediği “Ata’yı Anma Tırmanışı” ile Spil Dağı’na tırmandı. Doğaseverlerin 695 metre rakımdan başladıkları tırmanış, Spil At Alanı Mevkisinde 1217 metre yükseklikte sona erdi. 
Yaz – Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz sevgiyi, minneti gösterebilmek ve saygıyla yad edebilmek adına tırmanış etkinliğimizi düzenledik. Osmanlı döneminde şehrin yakacak ihtiyacının karşılandığı Spil Dağı’nda oluşturulan ve Oduncu Yolu olarak bilinen patikalardan tırmanışımızı gerçekleştirdik. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Tırmanışımıza katılan bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.