• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURBELDAK OVACIK PARKURUNDA

TURBELDAK OVACIK PARKURUNDA

TURBELDAK OVACIK PARKURUNDA
Editor: Turgutlu Manşet
13 Ocak 2020 - 19:06

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi Pazar günü yürüyüşünü tamamı karla kaplı Ovacık Yaylası Parkurunda gerçekleştirdi.
Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) yürüyüşlerine ve eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Pazar günü tamamı karla kaplı bir parkur olan Ovacık Yaylasında uygulamalı bir eğitim gerçekleştiren TURBELDAK üyeleri karlı ve buzlu zeminlerde yapılan yürüyüşlerde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirildi.
TURBELDAK Yaz Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert: “Araçtan indiğimiz andan itibaren karların üstünde yürüyüşe başlayıp 710 metre rakımdan 1055 metre rakımlı Ovacık yaylasına doğru yavaş yavaş irtifa alarak güle oynaya yorulmadan zevkli bir tırmanış sonrası vardığımız Ovacık yaylasında öğle yemeklerimizi yine karın üstünde yedik. Bu yılın ilk kar etkinliğinde çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk anlatılamaz. Bazen üşümelerine rağmen kartopu oynamaya devam ettiler. Her zamanki gibi yürürken karlı ve buzlu zeminde nasıl yürünür ne gibi tedbirler alınır onları anlattık.”dedi.