• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURBELDAK HAFTA SONUNU DOLU DOLU GEÇİRDİ

TURBELDAK HAFTA SONUNU DOLU DOLU GEÇİRDİ

TURBELDAK HAFTA SONUNU DOLU DOLU GEÇİRDİ
Editor: Turgutlu Manşet
04 Aralık 2019 - 19:23

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi hafta sonunda iki etkinlik birden gerçekleştirdi.
Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi olarak öğrencilerle birlikte Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğinin organize ettiği; Dağcılık Federasyonu yüksek irtifa takımının, 2019 yılında ilk defa kendi organizasyonu ile oksijensiz olarak zirveye ulaşılan Gasherburum I (8058m) dağı tırmanış tecrübesini kulüpler ve sporcularla paylaştı. 30 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 14:00'te Manisa Büyükşehir Belediyesi Oda ve Dernekler Hizmet Binasının konferans salonunda gerçekleştirilen sunum ve söyleşide TURBELDAK’da yer aldı.
Bugüne kadar dünyada bulunan 14 tane 8000 metre üzeri yüksek dağın 13’ünü başarıyla tırmanan Dünyanın sayılı dağcılarından Tunç Fındık ve ekip üyeleri; Antrenör Adem Gül, Antrenör Güçlü Özen tarafından yapılan sunuma Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Prof.Dr.Ersan Başar ile As Başkan Prof. Dr. Okay Vural katıldı.
TURBELDAK Kozbeyli-Yeni Foça Parkurundaydı
Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi pazar günü yeni katılımcılarla birlikte Kozbeyli- Yenifoça parkurundaydı. Kozbeyli köy kahvesinde yapılan kahvaltıdan sonra Fula Dağı eteklerinden Rüzgar türbinlerine paralel patikalarda orman yoluna çıkıp buradan da Yeni Foça’ya doğru tatlı bir inişle yürüyüşü bitirdi. Burada Eski Foça’ya geçip günün yorgunluğunu balık ekmek yiyerek attılar.