• Reklam
  • Reklam
Reklam

TURBELDAK ÇIKRIKÇI-GÜRLEVİK ŞELALESİ-ALAHIDIR PARKURUNDA

TURBELDAK ÇIKRIKÇI-GÜRLEVİK ŞELALESİ-ALAHIDIR PARKURUNDA

TURBELDAK ÇIKRIKÇI-GÜRLEVİK ŞELALESİ-ALAHIDIR PARKURUNDA
Editor: Turgutlu Manşet
01 Kasım 2019 - 13:37

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) Pazar Günü Çıkrıkçı-Gürlevik Şelalesi-Alahıdır parkurunu tırmandı.
TURBELDAK görselliği güzel ama kimi yerde efor gerektiren bir parkur olan Çıkrıkçı-Gürlevik Şelalesi-Alahıdır etkinliğini gerçekleştirdi.
Önceliğimiz çocuklarımız diyerek kurulan, gençlere doğayı sevdirmeyi amaçlayan Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi, Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert ve Mehmet Aydemir önderliğinde Çıkrıkçı Köyündeki kahvaltı sonrası sabah sporunu yapıp yürüyüşe başladı. Hafif bir tırmanışla kimi zaman orman yolundan kimi zaman orman içi patikalardan Gürlevik Şelalesinde verilen meyve molasında hatıra fotoğrafları çekildi. Daha sonra Alahıdır köyünün üstünde yer alan eski Kuyudere camisine varmak için yaklaşık 80 metrelik irtifayı orman içindeki dik yokuşu talimatlara uyarak fazla zorlanmadan çıktılar. Yürüyüş Lideri Orhan Mert: “Bu dik rampayı çıkarken gençlerimizi gözlemlediğimizde hiçbirinde ne yorgunluk ne de bıkkınlık vardı. Gözlerinin içine baktığımızda hepsinin  ışıl ışıl parladığını gördük. Çocuklarımızla tek tek konuştuğumuzda her zaman gelmek istediklerini söylediler ve biz de bu durumdan memnun olduk. Verilen yemek molasından sonra Alahıdır köy kahvesinde çay içip yorgunluk attık.
Bu tür yürüyüşlerde çocuklarımıza Dağcılık sporunu sevdirmek için hem bu sporla ilgili bilgiler hemde yürüyüş kurallarını öğretmek açısından gerekli alt eğitimler verilmektedir. Dağcılığın temelini günübirlik ve kamplı yürüyüşler oluşturmaktadır. Biz de Turbeldak olarak temelden başlayıp önümüzdeki süreçte asıl eğitimlerimize başlayacağız.”dedi.
TURBELDAK’a kayıt yaptırmak isteyen her yaştan insan Turgutlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurabilir.