• Reklam
  • Reklam
Reklam

TÜM KALBİMİZLE YANINIZDAYIZ, SİZE İNANIYORUZ..

TÜM KALBİMİZLE YANINIZDAYIZ, SİZE İNANIYORUZ..

TÜM KALBİMİZLE YANINIZDAYIZ, SİZE İNANIYORUZ..
Editor: Turgutlu Manşet
23 Temmuz 2020 - 15:19

Yaklaşık on gündür bu heyecanı yaşıyoruz, Turgutlu 170 bine yaklaşan nüfusuyla final maçlarının TFF tarafından açıklandığı 14 Temmuzdan bu yana adeta Turgutluspor'a kitlendi. 
İşçisi, çiftçisi, iş insanı, esnafı, zengini, fakiri, siyasetçisi, a partisi, b partisi, c partisi, amiri, müdürü, kaymakamı, hakimi. Hepimizin ortak beklentisi Turgutluspor'un başarısı.
Çarşamba günü Turgutluspor Antalya'da hazırlıklarını tamamlayarak yarı final maçına çıkarken, kalbi Turgutluspor'un başarısı için atan tüm Turgutlulular da kimimiz kahvehanelerde, kimimiz kafelerde, kimimizde evlerimizde ekran başına geçtik.
Maçın başlama düdüğüyle birlikte tüm Turgutluluların tek isteği güzel bir futbolla sahadan galip ayrılarak finale yükselmekti elbette.
Ancak futbol böyle bir şey değil tabi ki, ilerleyen dakikalarda rakip Erok'un topa daha fazla sahip olması hepimizi az da olsa endişelendirdi, gündüz 42 derece sıcaklığın olduğu gece de nem oranının çok yüksek olduğu Antalya'da yüksek tempo'da maç oynamak çokta kolay değil elbette.
Fakat sezon boyunca yüreğini sahaya koyan bir takımımız olduğunu hepimiz biliyorduk ve umudumuz hep diriydi. 
İlk yarı 0-0 beraberlikle tamamlanınca, hepimiz Turgutluspor'un ikinci yarıda gerçek kimliğini sahaya koyacağından emindik.
Fakat ikinci yarı talihsiz başladı. Kaleci Fatih'in kucağına alamadığı ve Hayrullah'ın da istediği gibi uzaklaştırmadığı top rakip takımın en iyisi Umut'un önüne düşünce Turgutluspor 1-0 geriye düştü.
Peki biz umudumuzu kaybettik mi, ASLA..
Dakikalar 65'i gösterdiğinde Cüneyt hoca o kritik iki değişikliği yaptı, Emre Keskin'in yerine Kadir Torbacı, Ergun Cengiz'in yerine ise kaptan Mithat'ı oyuna dahil etti, ve işte o dakika her şey değişti.
Turgutluspor bir anda kimlik değiştirdi ve tüm Turgutluluların beklediği takım sahada kendini göstermeye başladı.
Kırmızı siyahlılar daha fazla pozisyon bulmaya başlamış, ve maçın doksan dakika olduğunu tekrar bize hatırlatmıştı. 1-0 mağlup durumda olan Turgutluspor'un kalbi takımıyla atan 100 binlerce taraftarı kahvehanelerde kafelerde ve evlerinde 'ŞİMŞEK GOOL, GOL, GOL' tezahüratlarına başlamıştı.
Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Turgutluspor soldan Kadir Yazıcı ile geldi. Kadir'in ceza yayı üzerine yaptığı ortayı Samet indirdi ve yaklaşık 25 metreden Kadir Torbacı füzeyi gönderdi, 1-1.
Artık her şey değişmişti, rakibin hem sıcağın etkisinde kaldığı hem de yorgunluğu net olarak göze çarpıyor, Turgutluspor ise sanki maç yeni başlamış gibi Erok kalesine yükleniyordu.
Dakikalar 82'yi gösterdiğinde Mehmet Kuruoğlu savunmadan sol kanada harika bir pas gönderdi, kaptan Mithat topla buluştu ve ceza yayı üzerine nefis ortaladı, Erok ceza sahasına girer girmez topla buluşan Abdülkadir Akyıldız meşin yuvarlağı  kalecinin üzerinden rakip filelere gönderdi 2-1.
Maçın ilk dakikasından son dakikaya kadar takımının kazanacağından şüphesi olmayan Turgutluspor sevdalıları gururla takımı alkışlıyordu.. Maç bu skorla tamamlandı, Turgutluspor kafilesi Antalya'da galibiyeti kutlarken, Turgutlu sokaklarında ise artık şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlamıştı..
Ve şimdi sadece 1 maç kaldı, 2015 yılında düştüğümüz 2. Lige geri dönmek için sadece 1 maç. Sezonun 15'nci haftasında İzmir deplasmanında fazlasıyla üstün oynayarak 2-1 mağlup ettiğimiz Karşıyaka ile final oynayacağız. Tabi ki bu normal lig maçı değil finaller farklı oluyor biliyoruz, ama sonuna kadar inandığımız, yenilsede yensede sahaya yüreğini koyacağından bir an bile şüphe duymadığımız bir takımımız var bizim, bu kardeşlerimiz de biliyor ki Turgutlu'da, İzmir'de İstanbul'da ve ülkemizin bir çok yerinde onlar için dua eden, kalbi takımıyla Antalya'da atan ve Pazar günü 'ŞAMPİYON TURGUTLU' diye haykırmak için bekleyen 100 binlerce Turgutluspor taraftarı var..