• Reklam
  • Reklam
Reklam

TARIM ALANLARI KINALI KEKLİKLERE EMANET

TARIM ALANLARI KINALI KEKLİKLERE EMANET

TARIM ALANLARI KINALI KEKLİKLERE EMANET
Editor: Turgutlu Manşet
23 Ağustos 2019 - 18:45

Süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla Vali Ahmet Deniz ve protokol üyeleri tarafından doğaya kınalı keklik salımı gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile tarım alanlarında süne, kene, çekirge vb. tarım zararlılarıyla mücadele etmek amacıyla üretilen 1.250 kınalı keklik doğaya salındı. Kekliklerin salındığı bölgede av yasağı ilan edilirken, yaban hayatının da desteklenmesi amaçlanıyor.
Doğanın kendi içerisinde bir döngüsünün bulunduğunu ifade eden Vali Ahmet Deniz, "Bugün 1.250 kınalı kekliği doğaya saldık. Doğa, canlılarla ve canlıların uyumuyla güzel. Eko sistemde yaşayan tüm canlılara saygı duymak lazım. Bugün doğaya saldığımız kınalı keklikler, hem süne hem de çekirgeyle mücadelede önemli bir yer tutuyor” dedi.
Vali Ahmet Deniz, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü İrfan İçöz, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil ve Manisa Orman İşletme Müdürü İlker Özdemir tarafından 1.250 adet kınalı keklik, Yukarı Çobanisa Mahallesine bağlı Hamalın Kırı mevkiinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanından doğaya salındı.