• Reklam
  • Reklam
Reklam

SURİYELİ BETÜL HAYALLERİNİ ATATÜRK LİSESİNDE SÜRDÜRECEK

SURİYELİ BETÜL HAYALLERİNİ ATATÜRK LİSESİNDE SÜRDÜRECEK

SURİYELİ BETÜL HAYALLERİNİ ATATÜRK LİSESİNDE SÜRDÜRECEK
Editor: Turgutlu Manşet
27 Temmuz 2022 - 15:46 - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 - 16:04

Suriye’deki iç savaştan kaçarak 2014 yılında Türkiye’ye ye sığınan Hassan ailesinin 14 yaşındaki kızları Betül Şeyh Hassan eğitim hayatında gösterdiği başarıyla hem ailesini hem de öğretmenlerini gururlandırıyor.
Manisa’nın Turgutlu ilçesi Yıldırım Mahallesinde yaşayan Suriyeli Hassan ailesinin 14 yaşındaki kızları Betül Şeyh Hassan Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulunda gösterdiği başarılarla adından söz ettirdi.
2011 yılında patlak veren Suriye’deki iç savaş’ tan 2014 yılında kaçmak zorunda kaldıklarını ve Türkiye’ye sığındıklarını belirten Betül, Suriye’de çok büyük travmalar yaşadıklarını, birçok aile ferdini ve akrabalarını savaş nedeniyle kaybettiklerini söyledi.
Türkiye’ye geldikten sonra Turgutlu’ya yerleştirildiklerini ve burada eğitim hayatına başladığını belirten Betül Şeyh Hassan; “Turgutlu’ya geldikten sonra da zor bir hayat yaşadık, bizlere olumsuz bakan olduğu kadar olumlu bakanlarda var elbette. Ben Türkiye’nin bana verdiği bu yaşam ve eğitim fırsatını iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum ve bazı olumsuz bakış açılarını kırmaya çalışıyorum. 
İlkokuldan sonra Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokuluna kaydoldum. Burada okulumuz, öğretmenlerimiz tüm öğrencilerin başarısı için çok gayret gösteriyor. Bende bunu karşılıksız bırakmak istemedim ve neredeyse tüm enerjimi eğitimime verdim. Tabi Suriye’de yaşadıklarımızdan sonra buna yoğunlaşmak çok da kolay olmadı. Babamın küçük bir lokantası var, annem ev hanımı, 7 kardeşiz. Bana ve diğer kardeşlerime destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Son yapılan LGS sınavında 472 puan alarak 0.9’ luk dilimde yer aldım ve birinci sırada yazdığım İzmir Atatürk Lisesinde okuma hakkı kazandım ve çok mutluyum. Aslında daha iyi puanda alabilirdim ama biraz fazla heyecan yaptım. 
Şuan için henüz bir hedef belirlemedim, okulumu en iyi dereceyle bitirip kendime yeni hedefler koymayı düşünüyorum.” Şeklinde konuştu.
Turgutlu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu Müdürü İbrahim Çamyarması’da Betül ile gurur duyduklarını belirterek; “Betül bizler için çok iyi bir örnek, çocuklarımızın kendisini eğitime verdiği zaman neler başarabileceğini gösteriyor. Ayrıca biz hep kötü örneklere bakıyoruz, Betül Suriyeli vatandaşları da temsil ediyor benim gözümde, toplumda da böyle olmasını diliyorum. Betül’ün başarısı Devletimizin verdiği imkanların herkese eşit olduğunun da bir göstergesi.” Dedi.