• Reklam
  • Reklam
Reklam

SÜPER ÇOCUKLAR TURGUTLU'DA YARIŞTI

SÜPER ÇOCUKLAR TURGUTLU'DA YARIŞTI

SÜPER ÇOCUKLAR TURGUTLU'DA YARIŞTI
Editor: Turgutlu Manşet
05 Mayıs 2019 - 18:35

DENEYAP projesinin ilk sınavını geçen öğrenciler Turgutlu'da 'Teknoloji Yıldızı' olmak için yarıştı.
Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştirileceği "DENEYAP Teknoloji Atölyeleri" için öğrenci seçme sınavı yapıldı.
Yıldırım Beyazıt Spor Salonundan gerçekleştirilen sınava ilk ve ortaokul olmak üzere 440 öğrenci katıldı.
Yıldırım Beyazıt Spor salonundan sınava katılacak öğrencilerin belgeleri yetkililer tarafından kontrol edilerek sınavın yapılacağı salona yönlendirildi.
Yaklaşık 2,5 saat süren sınavda öğrenciler projelerini en iyi şekilde yapıp, jüriye anlatmak için ter dökerken, aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.
Yıldırım Beyazıt Spor Salonunda sınavının yapıldığı salonu ziyaret eden Manisa Valisi Ahmet Deniz, DENEYAP Atölyelerinde amacın, Milli Teknoloji hamlesinin itici gücü olan teknolojide bilgi ve birikim sahibi olan yetenekli gençlerin tespit edilmesi olduğunu söyledi.
DENEYAP Atölyelerinde yetişen gençlerin Türkiye'nin teknolojik geleceğinde önemli yer alacağını ifade eden Vali Deniz, şunları söyledi: "Turgutlu ilçemizde bugün DENEYAP atölyelerimizin öğrenci alım sınavı yapılmakta. Buradaki amaç, Milli teknoloji hamlemizin itici gücü olan teknolojiye sahip, bilgi birikimine sahip, teknoloji kültürüne sahip gençleri bulmak, yetenek taraması ile onları tespit etmek ve onların önünü açmak. Bu atölyeler onun için var. Buradan yetişen çocuklarımız, Türkiye'nin teknolojik geleceği için çok önemli yerlerde yer alacaklar. Çocuklarımız her şeyimiz, geleceğimiz. Onlar için yapılan her şey çok değerli ve kıymetli. İnşallah Türkiye gelecek yıllarda bu çocuklarımız sayesinde gerçekten güzel yerlere varacak. "
Manisa Valisi Ahmet Deniz'e, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yunus Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez eşlik etti.