• Reklam
  • Reklam
Reklam

SONGÜL YAKUT'UN İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK

SONGÜL YAKUT'UN İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK

SONGÜL YAKUT'UN İSMİ TURGUTLU'DA YAŞAYACAK
Editor: Turgutlu Manşet
07 Ağustos 2019 - 10:20 - Güncelleme: 07 Ağustos 2019 - 12:33

2017 yılında Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut'un ismi Turgutlu'da bulunan parka verildi.
Turgutlu Belediyesi meclis toplantısında, ilçede yaşayan Volkan Duran isimli vatandaşın talebi üzerine, Selvilitepe Mahallesi'ndeki bulunan park alanına Şehit Yarbay Songül Yakut'un isminin verilmesine ilişkin önerge görüşüldü.
Belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar sonucu Selvilitepe Mahallesi'nde bulunan parka, Şehit Yarbay Songül Yakut'un ismi verildi.
Turgutlu Belediye Çetin Akın, meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Şehit Yarbay Songül Yakut'un anısını yaşatmak için karar aldıklarını belirtti.
Şehit Songül Yakut'un, vatanı ve milletini için çarpışırken şehit olduğunu ifade eden Akın, "Jandarma Komutanımız Şehit Yarbay Songül Yakut, vatanı ve milleti için çarpışırken, 2017 yılında helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Bizler de onun anısını yaşatmak için, Selvilitepe Mahallesi'nde bulunan parka ismini vererek anısını yaşatmak istiyoruz." dedi.