• Reklam
  • Reklam
Reklam

şirin: “birlikteliğimiz Halkımıza Hizmet Olarak Yansıdı”

Turgutlu Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkan Turgay Şirin başkanlığında gerçekleşti

şirin: “birlikteliğimiz Halkımıza Hizmet Olarak Yansıdı”

Turgutlu Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkan Turgay Şirin başkanlığında gerçekleşti

şirin: “birlikteliğimiz Halkımıza Hizmet Olarak Yansıdı”
Editor: Turgutlu Manşet
07 Mart 2019 - 12:15

Turgutlu Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkan Turgay Şirin başkanlığında gerçekleşti. 2014-2019 döneminin son meclis toplantısı olması vesilesiyle meclis üyelerine bu zamana kadar alınan kararlar için teşekkür eden Başkan Şirin, “Bu meclis bir veda meclisi değildir. Bundan sonra da zaten hep bir arada olacağız. 5 yıllık süreç içerisinde alınan kararlarda emeği geçen, halkımızın menfaatine yönelik yaptığımız hizmetlerin altında imzası bulunan ve en önemlisi bu sürecin uyum içerisinde geçmesi noktasında özveriyle çalışan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Turgay Şirin Başkanlığı’nda gerçekleşti. Gündem maddelerine geçilmeden önce açılış konuşması yapan Başkan Şirin, “Biliyorsunuz görevde olduğumuz 5 yıllık süre içerisinde Turgutlu’muz için küçük büyük demeden hem çevresel yatırımlarımızı gerçekleştirdik, hem de insan odaklı çalışmaya gayret ettik. Dün de bu hizmetlerimizi başta AK Parti Manisa Milletvekilimiz Semra Hanımefendi, MHP Manisa Milletvekilimiz Erkan Bey’in, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün teşrifleriyle, sizlerle ve çok değerli Turgutlu halkımızın katılımıyla Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağımızın ikinci etabını ve yan yollarının açılışını yaparak taçlandırdık. Evet bu süreçte biraz sıkıntı çektik, eleştiri aldık ama verdiğimiz sözü de tutmanın haklı bir gururunu yaşadık. Bu yatırım sadece Turgutlu’ya değil Ege Bölgesine ve tüm Türkiye’ye mal olmuş bir yatırımdır. Bunun da bilinmesi isterim. Önümüzde yaklaşan bir süreç var. Turgutlu’muz için 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin kazasız belasız hayırlara vesile olacak şekilde geçirmek en büyük temennimiz. Bu konuda herkesin özverili bir şekilde çalıştığı aşikar. Cumhur İttifakı buluşmasının Turgutlu’da bir göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle tekrar teveccüh gösterildiğimiz Belediye Başkanlığı’na yine Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Turgutlu adayı olarak bu önemli yarışın içerisindeyiz. Allah izin verirse, değerli halkımızın desteğiyle başlayıp bitirmenin gururunu yaşadığımız proje ve yatırımlarımıza yenileriyle devam ederek, Turgutlu’nun kaderini değiştirmeye devam edeceğiz. Malumunuz üzere bu yıl 8 Mart tarihinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayacağız. Bizler “Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekle Anadolu Kadını kadar emek verdim” diyemez” sözünü rehber edinen anaların evlatları olarak yüksek temsil kabiliyetiyle Türk Milleti’nin omuzlarında geleceğe taşıyan kıymetli kadınlarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Ayrıca yine 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferimizi kutlayacağız. Ülkemiz için son derece önem arz eden bu kutlu zaferin kazanılmasın canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Diğer yandan kendimizi emanet etmekte tereddüt etmediğimiz tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. Daha sonra meclisin gündeminde olan Şubat ayı meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları ile Çıkrıkçı Mahallesi 166 parselin, Çıkrıkçı Köyü karar defterinde yazılı ilgili vatandaşlara bedelsiz devrinin görüşülmesi, imar komisyon raporlarının görüşülmesi ve gelir tarife komisyon raporları da görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Oturumun sonlanmasının ardından Başkan Şirin meclis üyelerine alınan kararlar için teşekkür etti.